Magazin > VIP
14 ogledov

Alya v gledaliških vodah

Alya Katja Kodoba/meediasped
Simpatična pevka se po novem preizkuša tudi na gledaliških odrih ljubljanske Drame, kjer nastopa v kontroverzni predstavi Ljubezen in država. Vendar brez skrbi, pri Alyi na prvem mestu še vedno ostaja petje.

Alya že od septembra nastopa v ljubljanski Drami v predstavi režiserja Dragana Živadinova Ljubezen in država, v kateri ima kar dve vlogi – nastopa kot pevka ter muza po imenu Titanija. V predstavi zapoje pesem, ki je sicer bolj temačne narave, kar pa ji je všeč. "Osebno mi je zelo všeč, ker sem tudi sama nekako začela v bolj temni glasbi," je povedala.

Plavolaska, ki je vajena predvsem koncertnih odrov, pa se dobro počuti tudi na gledališkem in meni, da je to zelo dobrodošla izkušnja zanjo. "Zdi se mi, da se bom res veliko naučila. To jemljem kot dodatno izkušnjo, ki mi bo na odru zelo pomagala. Vsekakor pa ostajam pri glasbi," nam je zatrdila ter dodala: "Res pa je, da se na odru naučiš imeti več obrazov, kar je zelo dobrodošlo, ker mislim, da moramo biti tisti, ki nastopamo na odru, v vsakem primeru tudi dobri igralci."

V družbi slovečih slovenskih igralcev

Alya je tudi zelo počaščena, ker ima priložnost delati z vrhunskimi slovenskimi igralci, kot so Barbara Cerar, Klemen Slakonja, Igor Samobor, Saša Pavček in Jurij Zrnec, poleg tega pa zelo ceni tudi režiserja predstave. Po njenih besedah gre za "zelo zanimivo in zelo dovršeno" triurno igro, odsvetuje pa obisk mlajšim od 18 let, saj gre za zelo kontroverzno predstavo.

Trenutno pa se Alya poleg nastopanja v predstavi, ki bo trajala do konca leta, v studiu tudi pridno pripravlja na prihodnje leto, ko bo praznovala deseto obletnico delovanja. Desetletko bo obeležila s koncerti, pripravljajo pa tudi nove skladbe, čeprav se še niso odločili, ali bo izdala ploščo ali le več singlov. Prav tako tudi že četrto leto poučuje moderno popularno petje v Žalcu. Čeprav ostaja zvesta pevskim vodam, priznava, da bi z veseljem kdaj zaigrala v kakšnem filmu, prav tako bi pa tudi izkoristila ponujeno priložnost za še kakšen nastop v gledališki igri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.