Magazin > VIP
24 ogledov

Amal Clooney rešuje predsednika

amal clooney Profimedias
Že tretji dan se Amal Clooney, boljša polovica Georga Clooneya, na višjem sodišču na Maldivih bori za svobodo nekdanjega predsednika Mohameda Našida.

Amal Clooney je danes obiskala zapor Maafushi, kjer 48-letni nekdanji predsednik preživlja 13-letno zaporno kazen zaradi terorizma. 

Skupina svetovnih pravnikov v kateri je tudi soproga Georga Clooneya, se namreč trudi dokazati, da je Mohamed Našid nedolžen.

Danes je bil tretji dan obravnave na sodišču, Clooneyeva pa je svojega klienta pa je že drugič v dveh dneh obiskala v zaporu.

Prejšnjega odvetnika zabodli z nožem

Amal je zamenjala zagovornika Mahfooza Saeda, ki so ga neznanci z nožem zabodli prejšnji teden. 

Nekdanji predsednik je v zaporu pristal, ker je pred tremi leti, ko je bil še predsednik, odredil aretacijo koruptivnega sodnika. 

Združene države Amerike in Evropska unija sta njegovo obsodbo obsodili, prejšnji teden je uradni Washington tudi uradno pozval vlado na Maldivih, naj nekdanjega predsednika izpustijo na prostost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.