Magazin > VIP
21 ogledov

Ameriški režiser navdušen nad Slovenijo

John Patrick Shanley arhiv Presernovega gledalisca Kranj
Pretekli vikend nas je obiskal z oskarjem in pulitzerjem nagrajeni ameriški avtor John Patrick Shanley, ki je k nam prišel na povabilo Prešernovega gledališča.

"Nekaj predstav sem videl, a ne neskončno veliko. Seveda smo jo delali v New Yorku, potem sem videl še produkcijo Romana Polanskega v Parizu, nato v Pragi in Dublinu, zdaj pa tu. Vsaka od njih ima svoje kvalitete in vsak igralec vdahne življenje v vlogo, kar ne pomeni nujno, da je ena boljša od druge, vendar pa je bila ta zelo dobra in sem v njej užival," je o predstavi Dvom v Prešernovem gledališču za Žurnal24 povedal svetovno znani dramatik, scenarist in režiser John Patrick Shanley.

"Ljubljana je krasno mesto"

Z oskarjem in pulitzerjem nagrajeni ameriški avtor, ki je v Slovenijo prišel prav na povabilo Prešernovega gledališča, je, preden si je v soboto z zanimanjem ogledal slovensko uprizoritev drame, ki jo je napisal sam, po njej pa z Meryl Streep in Philipom Seymourjem Hoffmanom posnel tudi film, obiskal še Ljubljano in Bled. Tam se je udeležil mednarodnega srečanja združenja Pen in si ogledal nekatere znamenitosti. "Nobenih pričakovanj nisem imel, zato sem še prijetneje presenečen! Navdušen sem nad pokrajino, ne le blejsko, pač pa slovensko. Včeraj sem si ogledal Ljubljano, ki je simpatično, krasno mesto. In zelo dobro se počutim tudi v Kranju, kjer ta čas bivam," je povedal Shanley, ki, kot je razkril, že dela na novem filmu, samo Slovenijo pa opisal kot čudovito deželo, v katero bi se z veseljem še kdaj vrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.