Magazin > VIP
45887 ogledov

Ana Soklič: Takole so se med njenim petjem obnašali obiskovalci

ana soklič Reševalni pas/Twitter
Anina izvedba himne razdelila javnost.

Pevko Ano Soklič je doletela čast, da je na hokejski tekmi med SŽ Olimpijo in moštvom Sij Acroni Jesenice zapela Zdravljico. Njena izvedba je razdelila javnost.

"No, kako se pa vam zdi tole norčevanje iz himne na hokejski tekmi Olimpija : Jesenice? Himna je himna, ne pa preurejanje melodije in delno tudi besedila! Sramota!" je zapisal uporabnik Twitterja in prilepil posnetek.

Pod objavo se je nabralo ogromno število komentarjev, nekateri se s kritiko strinjajo, drugi so Ani stopili v bran.

"Groza, še igralcem je bilo nerodno."

"Popolnoma nepotrebna in zgrešena amerikanizacija naše himne ..."

"Vsake oslarije tud ni treba iz Amerike privlečt. Bog pomagaj, no."

"Josipo Lisac so tožili na Hrvaškem, ko se je podobno pačila ob njihovi himni."

"Prepričana sem, da nikakor ni šlo za norčevanje. Verjamem pa, da taka izvedba marsikomu ni všeč. Pevka ima odličen glas, verjetno pa bi mnogo bolj ogrela srca, če bi pela hitreje in brez dodanih melodičnih okraskov. Ampak himna je himna - lahko jo začutimo, če jo le hočemo."

"Vrhunska izvedba, samo primitivci, ki še niso slišali za kulturo, improvizacijo lahko šimfajo v tej dolini Šentflorjanski ... Kaj pa ameriška himna Jimija Hendrixa?"

"Malo morda spominja na petje Josipe Lisac, ampak avtorsko čisto Ana in lepo nadgrejena."

Enega od komentatorjev pa je bolj kot drugačna različica himne zmotilo obnašanje navijačev, ki so se med petje drli. 

"To je sramota kvečjemu za zategnjene in neotesane navijače, ki se med himno derejo. Malo si poglejte na netu, na koliko načinov se lahko poje himna."

 

Komentarjev 4
  • Jufi 17:22 14.februar 2022.

    Ni lepšega, kot slišati našo himno na podelitvi medalj. Pritečejo solze. Ne pa tole zavijanje in tuljenje. Je imela prosto pot na euroviziji, pa ni bilo nič od nje. Ne rečem, da ima slab glas, nasprotno. Himna je pa le ...prikaži več himna. Ali se je ne da normalno zapeti...

  • david193 19:03 11.februar 2022.

    Navijači so poskušali zapeti tako kot se himna pač poje, in če negdo hoče zapet, tako kot se v večini primerov zapoje, ne vem zakaj bi bil zato zategnjen. Sicer pa po moje tale izvedba res ni bila za nikamir. ...prikaži več Glas gor ali dol ampak slišati je kot bi se drla ena ranjena hijena🤷‍♂️

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 17:10 11.februar 2022.

    Temu se reče zaničevanje tistih , ki so ustvarili melodijo na verze našega velikega pesnika F. Prešerna in tole petje je škandalozno v enakem obsegu kot naša sektaška samozvana vlada . Drugače rečeno in to z velikimi črkami SRAMOTA