Magazin > VIP
14927 ogledov

Andrea (Kmetija) odkrito o nosečnosti in težkem porodu

Andrea Libič instagram
Navkljub vsem tegobam, ki jih je preživela v življenju, še vedno ostaja optimistična ter si želi ponovne zanositve

Andrea Libič ob vstopu v resničnostni šov Kmetija ni skrivala, da je interspolna oseba, a kaj, ko je razumevanje o tem, kaj to pomeni, na zelo nizki ravni in posledično so v javnost pricurljali najrazličnejši nesmisli. Na kratko, Andrea se je rodila z izraženima obema spolnima organoma, tako moškim, kot ženskim. Ker je bil moški spolni organ izražen bolj, so jo ob rojstvu proglasili za fantka oziroma moškega. V Bosni se sicer pričakuje, da bo prvi otrok moški, a to ne pomeni, da ob rojstvu hčerke-prvorojenke označijo kar za moškega, kot so nekateri napačno povzeli iz njenih preteklih izjav. Njo so označili za moškega zgolj zaradi tega, ker je bil moški spolni organ pri njej bolj izražen oziroma bolj izrazit. V praksi to pomeni, da je šlo za t. i. močno povečan ščegetavček.

Danes ima Andrea popolnoma normalen ženski spolni organ. "Nisem opravila nobene rekonstrukcije spolnega organa, kot nekateri napačno mislijo. Preko terapij in odraščanja se je vse uredilo samo od sebe. Opravljena je bila zgolj manjša odstranitev dela povečanega ščegetavčka," nam pojasni in doda: "Ko sem bila najstnica, nisem imela razvitega oprsja, ko sem začela hormonsko terapijo okoli 15 leta starosti, so se tudi prsi same razvile." Sprva je prejemala blokatorje hormonov, po dveh letih pa se je dejansko začela hormonska terapija.

Glede ugibanj o tem, kako je rodila otroka, nam pojasni: "Ko sem se odločila za zanositev, sem bila ravno sredi hormonske terapije, zato je bila nosečnost resnično težka. Sedem mesecev sem samo ležala, hormonsko terapijo sem morala seveda prekiniti in to je na meni pustilo posledice. Nosečnost je bila res težka. Sam porod je potekal s pomočjo carskega reza, saj ravno zaradi predhodnih hormonskih terapij porod po naravni poti ne bi bil mogoč oziroma bi bil še toliko bolj tvegan."  Andrea še dodatno poudari in pojasni: "Sama zanositev pri meni ni bila problematična, problematičen je bil porod."

In kaj pravi glede ponovne zanositve? "Trenutno lahko zanosim, je pa res, da bo za v prihodnje glede zanositve vse odvisno od zaključka terapije v prihodnjem letu. Po vseh zdravniških pregledih bo jasno, koliko je terapija poškodovala reproduktivne organe in ali bom po njej še lahko zanosila." Če bi zanositev po terapiji bila možna, Andrea ne skriva želje po njej, a seveda le v primeru, da najde ljubečega partnerja, s katerim bi si ustvarila spoštljiv in ljubeč odnos.

 

Komentarjev 2
  • Ender3 12:22 22.oktober 2022.

    S čim nas hranijo plačani mediji. Kam gre ta svet !

  • Pierre 12:15 22.oktober 2022.

    Ni jasno kaj so pol odrezali in kaj je ostalo... moškinja....