Magazin > VIP
119 ogledov

"Andrej ima premalo izkušenj"

Scena 03.06.13, Andrej Murko, foto: Pro Plus Pro Plus
Kuharska šefa Janez Bratovž in Bojan Darda sta nam povedala svoje mnenje o nenadnem koncu Gostilne pri šefu. Oba menita, da je bilo vse skupaj za Andreja pretežko.

Potem ko so s Pop TV v začetku tedna sporočili, da Gostilna pri šefu začasno zapira svojo vrata, sta nam svoje mnenje podala kuharska šefa Janez Bratovž in Bojan Darda. Andrej nam je medtem priznal, da je odstopil, ker ji ni mogel biti popolnoma predan, kar sta sklenila tudi Darda in Bratovž. "Saj je priden in simpatičen, ampak ima premalo izkušenj. Na mesto šefa postaviti nekoga, ki zna samo jajca peči ... Tukaj ne gre samo za kuhinjo, gre tudi za ogromno drugih stvari. Imeti moraš tudi nekoga, ki ti vse skupaj spremlja finančno. Vse to pa je za takšnega fanta najbrž težko," pravi Bratovž, Darda pa dodaja: "Mislim, da se je Andrej raje umaknil, saj je videl, kaj ga čaka. Predvidevam, da je bilo strank vse manj. On je sicer govoril, da je imel dobiček, a mislim, da čez pol leta ne bi bilo več tako. Na koncu je bil zasluženo prvi, saj je dokazal, da je prišel iz nič zelo daleč. Škoda, da se je tako končalo."

Cene solidne, lokacija napačna, najemnina ubijalec

Bratovž, kuharski šef in lastnik priznane restavracije JB, je Gostilno pri šefu obiskal po koncu šova in ni bil navdušen. "Opazil sem, da niso nič napredovali, stregli so iste jedi kot med šovom. Ne vem, ali je bil to pogoj ali ne, ampak niso imeli nič novega, nobenega napredka ni bilo." Hrana se mu ni zdela nič posebnega, pravi, cene pa morda prenizke, dodaja. "Ne vem, ali so z njimi pokrili stroške, nekaj moraš tudi zaslužiti."

Tudi Dardi, šefu kuhinje v restavraciji Shambala, se cene niso zdele previsoke. "Za to kakovost in način priprave hrane se mi ni zdelo predrago." Njega je bolj zmotila lokacija in razporeditev parkirišč. "Morda bi šlo restavraciji bolje, če bi bila nekaj kilometrov bliže Ljubljani," pravi. Ravno zato je prepričan, da z novim šovom ne bo nič bolje, če Pop TV res namerava Gostilno spet uporabiti za podoben koncept, kot se govori že nekaj časa.

Konec je pričakovala tudi vodja picerije in italijanske kuhinje Etna, Tea Kušar, ki neuspeh tako kot Darda pripisuje tudi lokaciji. "Ko sem ob koncu šova Gostilna išče šefa izvedela, da je 'nagrada' najem gostile, sem pomislila, da bo potrebno vložiti ogromno truda, še več idej in reklame, da ne bo tako odaljena gostilna od ljubljanske prestolnice šla v pozabo. Ob poplavi novih lokalov in gospodarski krizi je najemnina za novega člana na trgu lahko poglaviti ubjalec obstoja. Če imaš zvezane roke še s pogodbo in njenimi določili, pa si smrt lahko takoj pripišeš."

Tudi gostov ni prepričala

Sicer pa Gostilna pri šefu očitno res ni prepričala gostov, ki so bili po koncu šova večinoma razočarani nad ponudbo. "V gostilno sem šla jest enkrat in se ne bi vrnila nikoli več. Ker sem spremljala šov, sem bila polna pričakovanj, a me je hrana precej razočarala. Jedi so mi vizualno sicer vzbudile brbončice, a se mi po prvih grižljajih niso zdele nič posebnega. Sem gurmanka in rada dobro jem, a gostilna s svojim izborom jedi ni izpolnila mojih pričakovanj," nam je zaupala neimenovana bralka.

Komentarjev 3
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 11:47 09.junij 2013.

    Ma kaj ma pa ta JB za komentirat? En samovsecni narcisoid. Da njegove razvajene hcerke niti omenim ne.

  • zic 11:24 09.junij 2013.

    to je bila absolutna brca v temo pop tv-ja!!!

  • mph 10:58 09.junij 2013.

    Ma kaj je bilo pretežko ... v današnji krizi si pa res težko zamislim, da bo kdo porabil recimo 100€ na osebo za vrhunsko hrano, ko pa lahko za malo manj vrhunsko (malo manj, daleč od tega, da bi bila ...prikaži več slaba) porabi recimo 20% tega denarja. Nekaj ljudi privleče, ker je bil v ozadju show. Po drugi strani pa gledanost ni bila ne vem kaj, večino gostov in skupin pa je angažiral kar Bine. Pa še lokacija bi rekel ni ravno neka .... Naj valijo na kogar hočejo, po mojem je Andrej še najmanj kriv. Čeprav je Zoki problem zase, pa se povsem strinjam z nekaterimi njegovimi ugotovitvami.