Magazin > VIP
66 ogledov

Andrej Murko že ima svojo gostilno

Andrej Murko POP-TV-2
Zmagovalec prve sezone Gostilna išče šefa Andrej Murko že ima svojo gostilno.

Potem ko je junija prenehala delovati gostilna v Medvodah, kjer je bil Andrej Murko šef, potem ko je zmagal v sezoni Gostilna išče šefa, si je ambiciozni kuharski mojster že našel svojo gostilno. Na Gorenjskem bo v Kokrici vodil Gostilno Lakner.

Razkril nam je, kako se je to zgodilo. "Ko smo gostilno v Medvodah zaprli, sem si rekel, da bom malo počakal in si vzel čas zase. Potem pa sem izvedel za Laknerjeve, da jim pogodba poteče in je ne bodo podaljšali. Začel sem se zanimati in tako bom zdaj jaz gostilno vodil naprej. Še vedno kot najemnik, saj družina Lakner gostilne ne prodaja, ampak samo oddaja."

Lastnika gostilne Jože Lakner in njegova soproga bosta Andreju pomagala pri odprtju gostilne. Priskrbela mu bosta stare fotografije gostilne in vse podatke. "Da bomo imeli neko zgodbo. V bistvu je bil prvi del hiše zgrajen pred 200 leti, preostalo pa nekje leto ali dve pred drugo svetovno vojno. Gostilna ima neko tradicijo. Baje se je tukaj oglasil tudi Tito, ko je bil na Brdu," je povedal Andrej.

Ker je bila gostilna po drugi svetovni vojni zelo priznana in je še danes, se bo Andrejeva ekipa – pomagali mu bodo brat, dekle in ekipa iz gostilne v Medvodah – z jedmi vrnila v tiste čase. "Poudarek bo na domači hrani – pečenkah, njokih, kruhu, klobasah, kotletih, štrukljih, zavitku in tako naprej. Vsak dan bodo na voljo malice, popoldanska kosila pa bomo sproti kombinirali, da bodo jedi tudi sezonske. Osnovni meni bo zelo skop, več poudarka pa bomo dali na popoldanska kosila, pri katerih se bomo sproti izmišljevali in poskušali prodati. Imamo posebno sobo, ki se ji reče kmečka soba oziroma soba za pojedine, v njej pa bomo pripravljali jedi za bolj posebne goste in meniji bodo malo večji," je še povedal Andrej.

Odprtje gostilne bo kmalu, zagotovo pa do 1. oktobra. Se je pa ekipa lotila prenove, saj je bila gostilna precej stara. "Stene in ves les smo prenovili, že zato, da gostilna dobi nov vonj in se razkuži. Ima najboljšo teraso v Kranju, to je terasa pod kostanji, kar pomeni naravno mikroklimo, in je to top," jo je še pohvalil novopečeni šef.

Komentarjev 4
  • Gregor Saje 10:24 11.september 2013.

    Bravo Andrej! On je TOP! Pridem na kosilo...

  • Rok Zavrl 08:11 10.september 2013.

    kako bi reku "foušarija" na vsakmu vogalu, jest vem da bo top gostilna!

  • KOJAK 11:41 09.september 2013.

    KJE PIŠE DA JE ZARADI TITA TOP?