Magazin > VIP
19 ogledov

Anžeta si je zaželel Usher

Anže Škrube mediaspeed
Slovenskemu plesalcu in koreografu Anžetu Škrubetu je uspel veliki met. Na prihajajočih Billboardovih glasbenih nagradah bo na odru nastopil s slavnim ameriškim r'n'b pevcem Usherjem.

Kako je prišlo do sodelovanja z Usherjem?
Povabljen sem bil na Usherjevo zasebno avdicijo, kamor so prišli trenutno vsi najboljši plesalci v tej industriji. Šlo je za majhno avdicijo, le 40 oziroma 50 plesalcev, in izmed teh so na koncu izbrali osem fantov in šest punc.

S čim menite, da ste ga očarali?
Mislim, da gre za mešanico vsega skupaj. Prav gotovo je vse skupaj povezano s tehniko plesa, videzom, zelo veliko pa je na predstavitvi, ki v večini primerov pokaže, kako izkušen si. Vsi večji koreografi, ki delajo za te velike umetnike, imajo ponavadi že vizijo, koga želijo imeti ob njih. Ponavadi naredijo veliko selekcijo, potem pa iz te selekcije na avdiciji izberejo.

Kako pa potekajo priprave na nastop na Billboardovih nagradah?
Zdaj imamo najprej štiri dni intenzivnih priprav, osem do devet ur na dan treningov v najbolj znanih studiih Los Angelesa, kjer je poleg vseh drugih zvezd treniral tudi Michael Jackson, ravno pred dnevi pa sem tam videl tudi Justina Bieberja. V petek pa odletimo v Las Vegas, kjer nas v soboto in nedeljo čakajo generalke, v nedeljo zvečer pa nastop v živo.

Ste že spoznali Usherja?
Nisva se še osebno spoznala. Sicer nas je že videl na slikah in ve, s kom bo sodeloval, vendar se bomo vsi skupaj srečali v petek. Po besedah plesnih kolegov je sicer Usher zelo sproščen tip človeka in zelo profesionalen. V bistvu ni kakšne velike napetosti, vse skupaj je zelo umirjeno. Je pa res, da se od vseh avtomatično pričakuje, da bodo dali od sebe 130 odstotkov.

Usher je znan kot odličen plesalec. Ste ga mogoče občudovali že pred tem?
Gre za veliko ironijo, saj sem v bistvu odraščal ob njegovi glasbi in ob gledanju njegovih videov. Po pravici povedano, sem bil šokiran, ko sem dobil klic od svojega agenta, da me želi Usher kot enega izmed svojih vodilnih plesalcev na Billboardovih nagradah. Skoraj mi je telefon padel iz rok. To je res največja stvar, ki se mi je zgodila v življenju.

Koliko časa pa nameravate ostati čez lužo?
Trenutno vsekakor nimam namena nikamor bežati. Po tako veliki zadevi, kot so Billboardove nagrade, je težko, da ne bi imel dela. Januarja sem denimo nastopil tudi v Dancing With the Stars, kar je bila zame neka iztočnica, da sem postal znan v tej industriji.

Nastopili ste tudi v American Idolu.
Že leta sodelujem s koreografom, ki je originalni plesalec Michaela Jacksona, pleše pa tudi za Mariah Carey, Justina Timberlaka in tako naprej. On me je povabil k sodelovanju za Dancing With the Stars, potem so me tam na vaji opazili iz American Idola in me povabili k sodelovanju.

Komentarjev 1
  • allstarr111 18:00 17.maj 2012.

    No evo jest mu prvoščim da čimbolje uspe v USA in tam tudi ostane, ne da pride čez par mesecev nazaj na na RTV plesat kot hišni majstr, nej uspe tam in to je to.