Magazin > VIP
23 ogledov

Aretiran Scarlettin heker

Scarlett Johansson Reševalni pas/Twitter
Christopher Chaney je zaradi vdora v računalnike številnih zvezdnikov v velikih težavah. Grozi mu tudi do 121 let zapora.

Včeraj so aretirali Christopherja Chaneyja s Floride ter ga obtožili hekerstva, prisluškovanja in kraje identitete. Če bo obsojen vseh 26 točk z obtožnice, mu grozi maksimalna zaporna kazen 121 let.

Prevarantu je na prste stopil FBI, ki je v preiskavi, poimenovani operacija Hackerazzi, ugotovil, da je Chaney vdrl v osebne elektronske račune številnih slavnih v zabavni industriji, med drugim poleg Scarlett Johansson tudi Christine Aguilere in Mile Kunis. Chaney naj bi si pridobil dostop do gesel svojih žrtev in njihove račune nastavil tako, da so se sporočila samodejno posredovala tudi njemu. Tako je lahko dostopal do njihovih finančnih podatkov, fotografij in zasebnih sporočil, kot tudi kontaktnih številk drugih novih žrtev. "To je veliko olajšanje za številne njegove žrtve, ki so preživljale težke čase ravno zaradi takšnih situacij," je izjavil Steven Martinez iz FBI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.