Magazin > VIP
2418 ogledov

Astronavtski ljubezenski trikotnik: V plenicah se je peljala do tekmice

Lisa Nowak Profimedia
Lisa Nowak sedaj živi mirno življenje v Teksasu.

Lisa Nowak je pred 15 leti polnila časopisne strani, danes pa se medijem izogiba in živi mirno življenje v Teksasu. Njeni otroci, ki so danes že odrasli, sin je star 30, hčerki dvojčici 21 let, se škandala, v katerega je bila vpletena njihova mama, verjetno ne spominjajo več. Nanj poskuša pozabiti tudi Lisa, ki sedaj dela v zasebnem sektorju, nekoč pa je kot astronavtka delala za Naso. Leta 2006 je kot inženirka za 13 dni poletela v vesolje, zaposlena pa je bila tudi pri ameriški mornarici. Imela je vse - vsaj tako se je zdelo. Poročena mamica treh otrok se je lahko pohvalila z bleščečo kariero, a jo je leta 2007, tako kot tudi svoje družinsko življenje, uničila.

Lisa Nowak | Avtor: Profimedia Profimedia
Tistega leta se je danes 59-letna Lisa, oborožena s solzivcem, vrvjo, plastičnimi vrečkami in nožem z 20-centimetrskim rezilom, z avtomobilom odpeljala iz Houstona v skoraj 1500 kilometrov oddaljeni Orlando. Odeta je bila v tanek plašč, nosila je črno lasuljo in astronavtske plenice, da se ji med potjo ni bilo treba ustavljati ...

Iskala je Colleen Shipman, ko jo je našla, je potrkala na okno njenega avtomobila in jo prosila, naj jo vzame s seboj. Ko je Shipman odprla okno, jo je poškropila s solzivcem in poskušala vdreti v vozilo, a je žrtvi uspelo pobegniti. Nowak je policija zaradi poskusa ugrabitve in umora aretirala. 

Lisa Nowak | Avtor: Profimedia Profimedia

Lisa je v Collen videla tekmico, saj je bila v zvezi z astronavtom Billom Oefeleinom, s katerim se je nekoč romantično zapletla tudi Lisa. Napad je iz trojice naredil znane osebnosti, iz katerih so se norčevali v različnih šovih in oddajah. Colleen in Bill sta se poročila, danes s sinom živita na Aljaski, a Colleen nikoli ni našla miru. Leta 2016 je povedala: "Po napadu se mislila, da bom OK. A nikoli ni bilo OK."

Nowak se je leta 2008 ločila, leta 2009 pa je pred sodiščem v zameno za manjšo kazen priznala krivdo, se opravičila in obljubila, da se znancema ne bo nikoli več približala. Obsojena je bila na eno leto pogojne kazni in odpuščena iz mornarice. "Našla je mir," o njej danes pravi prijatelj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.