Magazin > VIP
62021 ogledov

Avstrijka od Radia 1 zahteva odškodnino

Zajem zaslona/YouTube
Satira v Denis Avdić Showu užalila dr. Elisabeth Pitschko iz Avstrijske gospodarske zbornice.

Ko je odstopil avstrijski kancler Sebastian Kurz, ki je bil z našim premierjem v prijateljskih odnosih, so na Radiu 1 v Denis Avdić Showu razmišljali, kakšno bi lahko bilo srečanje med Janšo in  dr. Elisabeth Pitschko iz  Avstrijske gospodarske zbornice. Posnetek satire je segel do Celovca in užalil gospo Pitschko, ki od Radia 1 zaradi "prizadete dobrine časti, gospodarskega ugleda in spolne nedotakljivosti" zahteva odškodnino, piše Svet24.

"V tem prispevku je tožeča stranka - ne da bi jo pred tem kontaktirali in brez njenega soglasja - predstavljena kot vagina s polnim imenom in sliko na skrajno seksističen in žaljiv način v povezavi z nekdanjim zveznim kanclerjem Sebastianom Kurzem, ki je predstavljen kot penis …" piše v tožbi, v kateri so še zapisali, da se tožena stranka ne more sklicevati na to, "da je zadeva mišljena satirično ali da je razširjala 'fake news'." "S tem namreč, ker je tožeča stranka privatna oseba in se v javnosti ne pojavlja niti poklicno niti politično in tudi z nekdanjim zveznim kanclerjem Sebastianom Kurzem nima nič opraviti, se je ne more enostavno neokusno in seksualno spotikljivo zlorabiti za namen posmehovanja in zabave - še posebej ne v časih gibanja "Me Too"."

Radio 1 smo zaprosili za komentar, Leo Oblak odgovarja: "Trenutno lahko rečemo samo to, da smo presenečeni in čakamo mnenje pravnikov." 

 
Komentarjev 42
  • alen009 14:26 07.december 2021.

    Pravilno. Upam, da ga bo obrala. Preveč si dovoli, sploh kar se tiče žalitve. Nekoč se je bebec norčeval iz invalida Darka Đuriča. Ponavljam, upam, da ga bo obrala kolikor se le da.

  • endrug 10:52 07.december 2021.

    LOL, SDSovci po dekretu nad Avdiča. Se pa ob tem sami smešijo. Me zanima, ali sploh poslušajo to radijsko postajo, ali le po nareku pišejo.

  • Naklonsky 13:56 04.december 2021.

    Tega debila s svojimi primitivnimi komentarji na Radio1 lahko pusluša samo psihično omejena rasa. Prav je, da enkrat dobi po pi*ki. Tudi urednik, ki dopušča takšen primitivizem.