Magazin > VIP
37 ogledov

Bale prišel navzkriž s kitajskimi oblastmi

Christian Bale Flynet
Igralec se je na Kitajskem, kjer promovira svoj prihajajoči film, želel srečati s kitajskim aktivistom za človekove pravice, vendar so mu kitajske oblasti to nasilno preprečile.

Zvezdnik je zaradi promocije svojega prihajajočega filma The Flowers Of War trenutno na Kitajskem, ta čas pa je želel izkoristiti za obisk slepega kitajskega aktivista za človekove pravice Chena Guangchenga, ki je zadnjih 15 mesecev v hišnem priporu, s CNN-ovo snemalno ekipo za sabo. "Želel sem mu seči v roko in mu reči hvala, mu povedati, kakšen navdih nam je," je povedal Christian Bale.

Vendar se načrt ni izšel, kot so si zamislili. Ko so se približali vasici, kjer živi samouki odvetnik, so namreč doživeli precej hladen sprejem. "Pojdite proč," je nanje zavpil stražar, medtem ko so jih porinili proč z nadzorne točke. Na Balovo vprašanje, zakaj ga ne more obiskati, ga je več stražarjev v vojaških plaščih nasilno odrinilo. "Tukaj porivajo Christiana, čeprav le poskušava mirno oditi," je dogajanje komentiral CNN-ov novinar Steven Jiang. CNN-ov tresoč posnetek dogajanja si lahko ogledate tukaj. Zatem se je igralec z ekipo umaknil, vendar so se odpravili za njimi, zvezdnik pa je vse to zabeležil s kamero.

"Zaradi teh dogodkov nisem pogumen," je pojasnil Bale. "Lokalni prebivalci se upirajo oblastem in obiskujejo Chena, čeprav so nato tepeni in pristanejo v priporu."

Igralčev prihajajoči film sicer govori o pokolu pri Nanjingu v 30. letih prejšnjega stoletja, v katerem so Japonci pobili več deset tisoč kitajskih civilistov, s tem pa je igralec postal tudi eden prvih hollywoodskih zvezdnikov, ki so igrali v kitajskem filmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.