Magazin > VIP
45 ogledov

Bandić: Toše bo dobil ulico

Makedonski pevec Toše Proeski je pred tremi leti umrl v prometni nesreči blizu h Žurnal24 main
V Zagrebu kmalu ulica Tošeja Proeskega.

Zagrebški župan Milan Bandić je ob sobotnem slavnostnem odkritju spomenika Tošeju Proeskemu, ki je 16. oktobra pred tremi leti umrl v prometni nesreči blizu Nove Gradiške, napovedal, da bo eno izmed zagrebških ulic poimenoval po makedonskem pevcu, poročajo hrvaški mediji.

Najprej cerkev, potem ulica
Mesto Zagreb je na križišču Zagrebačke avenije in Selske ulice dodelilo zemljišče makedonski pravoslavni skupnosti, naslednje leto pa naj bi se tam začela gradnja cerkve. “Ko bo projekt realiziran, smo pripravljeni eno izmed okoliških ulic poimenovati po Tošeju Proeskem,” je napovedal Bandić, ki se je lani udeležil tudi maratona, posvečenega preminulemu glasbeniku.

Kaj meni o Bandićevi nameri in ali lahko v prihodnosti pričakujemo kaj podobnega v Ljubljani, smo želeli povprašati ljubljanskega župana Zorana Jankovića, a nam njegove predstavnice za stike z javnostjo včeraj ni uspelo priklicati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.