Magazin > VIP
48 ogledov

Barovič s poslanskega na voditeljski stolček

Bogdan Barovič Simon Sintič / Mediaspeed
Bogdan Barovič si po izgubi poslanskega stolčka išče redno zaposlitev, vmes pa med drugim ohranja kondicijo v novinarstvu z vodenjem pogovorne oddaje na zasavskem ETV.

Nekdanji poslanec SNS-a in bivši župan Trbovelj Bogdan Barovič ima svojo pogovorno oddajo na zasavskem ETV z naslovom Iz medijev za medije, v kateri gosti različna priznana imena iz medijskega sveta. Barovič, ki se je sicer v medijski svet podal že pred nekaj desetletji, s tem, kot pravi, ohranja kondicijo v novinarstvu. "Novinar, moderator, povezovalec sem več ali manj že od svojega 13. leta. To je moje življenje," je povedal. Nazadnje je v oddaji gostil Kristino Hacin, novinarko oddaje Svet na Kanalu A, ima pa tudi že kar nekaj vnaprej dogovorjenih pogovorov, med drugim z Markom Crnkovičem, Marjanom Rogljem in Natašo Bolčina Žgavec. "To so ljudje, s katerimi sem včasih delal, ki ustvarjajo četrto vejo oblasti, jih osebno poznam in cenim," je povedal o izboru svojih gostov.

Na ETV sicer ni zaposlen, je pa to njegova želja, zato intenzivno išče službo. S tem namenom se je obrnil tudi na nacionalno televizijo, vendar govorice, da je bil za tretji program predrag, zanika, priznava pa, da je pri njih res zaprosil za delo: "Lombergerju (direktor TV Slovenije, op. a.) sem poslal tri elektronska sporočila, vendar odgovora še nisem dobil."

Kot novinar z že precej dolgim stažem sicer ni najbolj zadovoljen z današnjim stanjem medijev in kritično pravi: "Nič nimam proti, da so mediji četrta veja oblasti, ampak so premočni. Dandanes oni oblikujejo politiko, ne pa politika sama sebe, kar je žalostno." Poleg tega tudi dodaja: "Novinarstvo ni več takšno, kot je bilo včasih. Danes hočejo biti vsi politični analitiki, komentatorji. Če si smel včasih kdaj napisati kakšen komentar, je bila to že čast."

Barovič tudi kot slikar in pisatelj
Med iskanjem službe si vsestranski Barovič sicer čas krajša s pripravljanjem slikarske razstave z naslovom Črno zlato, posvečene njegovemu kraju Trbovljam, poleg tega pa piše tudi politični triler, za katerega upa, da bo ugledal luč sveta v drugi polovici prihodnjega leta.

Svetu politike pa se je, kot pravi, popolnoma odpovedal, čeprav ga vseeno prizadeva trenutno stanje v naši državi: "Hudo mi je, ko vidim, kaj se dogaja. Mi nismo bili idealni, ampak če pogledam nazaj, ni primerjave. Preprosto ne razumem procesa," pravi in dodaja: "Zdi se mi, da so tam sami klovni. Ni mi vseeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.