Magazin > VIP
27 ogledov

Bennett okrivil Američane za 11. september

MTV videonagrade 2011, Tony Bennett Reuters
Tony Bennett je v radijskem šovu Howarda Sterna odgovornost za teroristični napad na ZDA 11. septembra 2001 pripisal Američanom. Kasneje se je za to opravičil.

Tony Bennett je ob promociji svoje nove plošče Duets II nastopil v radijski oddaji Howarda Sterna in si tam s svojimi kontroverznimi izjavami prislužil še dodatno pozornost. Veteran iz 2. svetovne vojne je v oddaji izrazil svoj prezir do ameriško-iraške vojne, ki jo je označil za "velikansko, velikansko napako". Na vprašanje, kako bi morala Amerika postopati s teroristi, predvsem tistimi, vpletenimi v napad 11. septembra, je Bennett odvrnil: "Kdo pa so teroristi? Smo mi teroristi ali so oni? Dva minusa ne naredita plusa," je izjavil. "Oni so prileteli z letalom, vendar smo mi to povzročili," je nadaljeval. "Ker smo jih bombardirali in so nam rekli, naj prenehamo."

Bennett je tudi povedal, da mu je nekdanji predsednik George W. Bush leta 2005 razkril svoje mnenje o vojni. "Osebno mi je rekel: Mislim, da sem naredil napako.'," je razkril.

Kasneje se je opravičil
Pevec se je zaradi svoje izjave sicer kasneje opravičil. "Za teroristični napad in uboj skoraj tri tisoč nedolžnih ljudi ni opravičila," je dejal glasbenik.

Njegova nova plošča je izšla 20. septembra in vključuje tudi pesem z Amy Winehouse ter njegova sodelovanja z Lady Gaga, Johnom Mayerjem in Aretho Franklin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.