Magazin > VIP
2 ogledov

Beyoncé in Jay-Z ilegalno na Kubi?

Beyoncé Jay-Z FameFlynet
Prejšnji teden sta zakonca Beyoncé in Jay-Z obiskala Kubo, kar pa je zmotilo republikanca, ki zahtevata pojasnilo o nameri obiska.

Republikanska člana predstavniškega doma ameriškega kongresa sta od pristojnih oblasti zahtevala pojasnilo o naravi obiska ameriškega zvezdniškega para Beyoncé in Jay-Z na Kubi. Obisk se republikancema zdi sporen, saj ameriška zakonodaja Američanom prepoveduje turistična potovanja na Kubo.

"Kot veste, zakonodaja ZDA prepoveduje odobritve finančnih transakcij za turistične dejavnosti na Kubi," sta v izjavi zapisala Ileana Ros-Lehtinen in Mario Diaz-Balart. Dodala sta, da so tovrstne omejitve v veljavi zato, ker je Kuba na ameriškem seznamu držav, ki sponzorirajo terorizem, poleg tega pa je tudi ena od najhujših kršiteljic človekovih pravic.

Američanom tako brez posebnega dovoljenja ameriške vlade potovanja na Kubo niso dovoljena, v primeru kršitev predpisov pa sta predvideni do desetletna zaporna kazen in globa v višini 193.000 evrov.

Kljub prepovedi Kubo vsako leto obišče na tisoče Američanov, ki tja potujejo prek tretjih držav, ameriške oblasti pa te ljudi le redko sodno preganjajo.

Beyoncé in Jay-Z sta na v Havani, kjer so ju opazili v četrtek, praznovala peto obletnico poroke. Ogledala sta si stari del prestolnice, ki je pod zaščito Unesca, in se fotografirala s tamkajšnjimi prebivalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.