Magazin > VIP
2791 ogledov

Bill Gates se po 27. letih ločuje od žene Melinde

bill gates, melinda gates Profimedia
Bill Gates sporočil, da je njegovega zakona konec.

Ustanovitelj podjetja Microsoft, Bill Gates, je na Twitterju sporočil, da se z ženo Melindo, s katero sta poročena 27 let, ločujeta. Odločitev sta sprejela po tehtnem razmisleku.

"V zadnjih 27 letih sva vzgojila tri neverjetne otroke in zgradila fundacijo, ki deluje po vsem svetu in ljudem omogoča zdravo in produktivno življenje. Še vedno verjameva v to misijo in bova skupno delo pri fundaciji nadaljevala, ne verjameva pa več, da se lahko še naprej razvijava kot par,“ je zapisal Gates in prosil za spoštovanje zasebnosti. 

Zakonca Gates, ki menda nista podpisala predporočne pogodbe, sta fundacijo Bill and Melinda Gates Foundation ustanovila leta 2000. Od takrat sta zbrala 53,8 milijarde dolarjev in denar namenila boju proti revščini in izboljšanju zdravja na globalni ravni.

Billovo premoženje je ocenjeno na več kot 100 milijard dolarjev.

 

Komentarjev 3
  • bugmenot 18:37 04.maj 2021.

    Ja no, če imaš toliko denarja si pa res lahko privoščiš "novi model". Pa tudi, če ti zaradi tega ostane "samo" še 50 milijard.

  • Dusan21 10:02 04.maj 2021.

    Ta ima dejansko pravi vzrok za ločitev, kajti življensko pot mu je prekrižala vitka Alenka, navdih zanjo je dobil pred leti ko je slučajno letelpreko Tihega oceana in nekje nad Tihomotskimi otoki zaslišal njen gromozeč glasek, spakedrano angleščino na youtube, ...prikaži več ob kremni rezini z Bleda,

  • Lion007 08:57 04.maj 2021.

    Čudn, vsi milijarderji se ločujejo, Jeff Bezos, Kim Kardishian, Bill Gates....