Magazin > VIP
1468 ogledov

Sodnik le odločil, kaj bo s Cosbyjem

Bill Cosby
1/3
Epa
Sodišče je izreklo kazen ameriškemu igralcu Billu Cosbyju.

Porota ga je aprila spoznala za krivega, da je na svojem domu omamil in napadel Andreo Constand, ki je v zadnjem delu procesa, kjer se odloča o kazni, dejala, da je med procesom povedala vse, sedaj pa le želi, da sodišče izreče pravično kazen. Cosbyja je podobnega dejanja javno obtožilo okrog 60 žensk.

Sodnik Steven O'Neill je igralcu prisodil od tri do deset let zaporne kazni in ga razglasil za spolno nasilnega plenilca. Slednje pomeni, da se bo moral do smrti psihiatrično zdraviti, skupnost, kjer bo živel pa bo morala biti o tem obveščena. Poleg tega bo moral plačati tudi 25 tisoč dolarjev kazni. 

Po razglasitvi so Cosbyja, ki je sodbo sprejel mirno, odpeljali v pripor. Sodnik namreč ni ugodil zahtevi obrambe po hišnem priporu. Obramba je zahtevo utemeljevala, da je Cosby prestar in preveč bolan za zapor. 

Njegovi odvetniki so že napovedali pritožbo. 

Bill Cosby | Avtor: Epa Epa

Psihologinja države Pensilvanija Kirtsne Dudley je v ponedeljek trdila, da Cosby kaže znake duševnih motenj, med katerimi je tudi neobvladljiva sla, da napade nemočne ženske. Psiholog, ki ga je plačal Cosby, trdi nasprotno.

"Kaj naj 81-letnik počne v zaporu? Kako naj se bori proti izsiljevalcem ali sploh hodi do jedilnice," je vprašal odvetnik Joseph Green in zatrdil, da je Cosby slep in odvisen od drugih ter da ni nobene možnosti, da bi še kdaj koga napadel. Tožilec Kevin Steele je nasprotno zatrdil, da bo Cosby napadel prvo žensko ob prvi priložnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.