Magazin > VIP
46 ogledov

Bilo je nekoč: Franc o paktu z Gvidom

Franc Smodiš Planet TV
Franc, ki je v petek kot prvi izpadel iz šova Bilo je nekoč, je izdal, zakaj goldinarjev ni podaril hčerki Patriciji, in nam zaupal, da je trenutno v zelo težki življenjski situaciji, a da je skromnega življenja vajen že od otroštva.

Kako se je vrniti v sedanjost?
V šovu sem najbolj pogrešal hrano, ki je bila zelo slaba. Jedli smo dvakrat na dan in to zelo malo, vse smo si pripravljali na vodi, brez olja in masti. Skromnega življenja sem sicer vajen že od otroštva, v tistih časih je na Goričkem vladalo siromaštvo, a tukaj je bilo še slabše.

Verjetno pa ste zaradi stanja vašega očeta veseli, da ste doma. Kako je z očetom? Ima raka na prostati in šele ta teden bomo izvedeli, če bo lahko šel na operacijo, saj je star že osemdeset let.

V šovu je duhove burila predvsem vaša simpatija do Brede. Kako je to sprejela vaša žena?
Z ženo nikoli nisva bila ljubosumna, nihče v družini ne goji teh čustev, tudi Patricija ne. Žena je to vzela kot del šova in naju oba s Patricijo zelo podprla pri tej odločitvi.

Kako to, da sta se oba odločila za ta izziv?
Hči je videla na spletu in me vprašala, če naju prijavi. Seveda sem bil za. Smo zelo povezana družina. Imam še sina, snaho in vnuka.


Veliko nerazumevanja ste bili deležni predvsem zaradi goldinarjev, ki ste jih zapustili Gvidu in ne svoji Patriciji.
Dekleta so dobila 60 goldinarjev, fantje pa 30. S Patricijo sva se skupaj zmenila, da jih zapustim Gvidu, ki je bil moj najboljši prijatelj v tem tednu. Z Gvidom sva se tudi zmenila, da vse goldinarje zapusti Patriciji, če izpade pred njo. Poleg tega so se že tako spravljali na mojo hči, če bi ji dal goldinarje, bi bila še bolj osovražena.

Nekateri so vam očitali dvojno igro, češ da naj bi se z Mirom zmenili, da boste izločili Gvida, z Gvidom pa da bosta domov poslala Mira.
To, kar je Miro rekel, ne drži. Videl sem, kar je rekel po televiziji, vendar to ni res, z njim nisem imel dogovora. Z Gvidom sva se najbolj razumela že od prvega dneva.

Miro se je od vseh tekmovalcev najslabše vklopil. Zakaj mislite, da je tako?
Miro igra neko svojo igro, razume se edino z Bojanom. Mladih ne mara, ne vem, zakaj. Pravi, da so bolj za v šov Bar. S tem se jim je zameril in zato ga tudi želijo vreči ven.

Komu privoščite zmago?
Zmago privoščim Bredi, saj jo najbolj potrebuje. Moja hči je še mlada in si lahko v življenju še marsikaj ustvari.

Kdo pa ima realne možnosti za zmago?
Po mojem mišljenju bo to moški, verjetno Gvido.

Čemu se boste posvetili po šovu?
Po šovu se bom posvetil ročnim delom, dosti delam iz lesa, čeprav sem pri žlicah izgubil. Drugače sem trenutno brezposeln, delal pa sem v kovačiji.

Torej vas preživlja žena?
Ne, žena ima invalidsko pokojnino, tretja kategorija, a se nekako znajdemo, čeprav je bolj skromno. Tega sem navajen, saj sem celo življenje skromno živel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.