Magazin > VIP
45 ogledov

Bine se je od kandidatov veliko naučil

bine volčič POP-TV-2
Šef Bine Volčič se je v tej sezoni šova Gostilna išče šefa naučil krotiti mlade leve.

Ste si kaj oddahnili, da je šova konec?
Za mano je 13 napornih tednov. Priznati moram, da smo vsi utrujeni in da potrebujemo kvaliteten spanec. Po drugi strani pa sem zelo zadovoljen in srečen, da smo ustvarili fantastično sezono.

Koliko ur na dan ste se posvečali delu v Gostilni?
16 ur na dan.

Vaša žena si bo verjetno prav tako oddahnila, da je ta sezona za vami?
V bistvu res. Dvanajst tednov svoje družine nisem prav dosti videl. Ves čas sem bil v gostilni, domov sem hodil samo spat. Prost sem bil v tem času le dve ali tri nedelje.

Je zmagal vaš favorit?
Namenoma si ne želim ustvarjati svojih favoritov, ker želim ostati nepristranski in biti čim bolj pravičen. Včasih naredim kakšno napako … Z razpletom pa sem zadovoljen. Tudi če bi zmagal Marko, bi bil z razpletom zadovoljen. Oba sta si zaslužila finale.

Pa je zmagal najboljši šef?
Ne morem trditi, da je zmagal najboljši šef. To je težko reči, saj ne vem, kdo bi se od vseh kandidatov lahko izkazal za najboljšega šefa. Valerio je bil tisti, ki je bil najbolj stabilen, miren in zrel kandidat. Menim, da so to lastnosti dobrega šefa. Izkazal se je tudi pri samem kuharskem znanju. Marku, da bi bil super šef, primanjkuje zrelosti. Strokovno pa je bolj podkovan.

Kako se je ta sezona razlikovala od preteklih? Zdelo se je, da ste bili nad temi kandidati bolj navdušeni kot nad preteklimi?
Morda sem bil nad njimi bolj navdušen, ker so imeli drugačno energijo od prejšnjih. Dosti mlajši so od kandidatov iz preteklih sezon. Njihova mladost in nezrelost so pričarali posebno vzdušje. Tudi jaz sem se od njih veliko naučil, predvsem to, kako krotiti in pravilno usmerjati mlade levčke, ki imajo veliko potenciala in veliko željo. To je bil zame velik izziv. Potreboval sem veliko potrpljenja in strpnosti.

Delovali ste zelo strogo. Ste bili do tekmovalcev takšni tudi takrat, ko so kamere ugasnile?
Kamere nikoli niso ugasnile, tako da s tekmovalci nikoli nismo bili za sebe. Ne gre za to, da hočem držati distanco. Potrebujem jo, saj imam veliko odgovornost, tako do tekmovalcev kot tudi do gostov. Med pokušanjem jedi sem resen, ker želim okušati jed in podati iskreno mnenje. Težko je ubesediti to, kar okušaš, zato sem morda, ker sem se hotel čim bolje izraziti, večkrat namrščil čelo. Takšen sem tudi do svojih sodelavcev, ker moram biti. Vsi delamo za isti cilj, vsi delamo za gosta.

Med top štiri so bili trije Primorci. Kaj nam to pove o slovenski kuhinji?
Verjetno si pričakovala odgovor, da so Primorci top kuharji. Ne vem, če je to res, saj imamo tudi na Gorenjskem dobre kuharje in tudi Štajerska ima ogromno dobrih kuharjev.

Pod katero kreacijo tekmovalcev bi se vi takoj podpisali?
Pod Valerijevo juho in Markovo predjedjo, ki jo je pripravil zadnji dan.

V začetku prihodnjega leta boste skupaj z ženo lansirali kuharski portal. Kaj lahko pričakujemo?
Na tem portalu bo ogromno videovsebin, prek katerih bom uporabnikom predajal svoje znanje. Če bo nekdo želel pripraviti mousse, bo našel posnetke na to temo, na primer čokoladni mousse z malinami, s sladoledom … Pa tudi prikaz tehnike za pripravo moussea in namige, na primer, kako se pravilno namaže modelček.

Kakšna bo cena?
Tega še ne morem povedati, saj bo portal na polno startal šele februarja. Sedaj se ukvarjamo z vsebinami, snemamo recepte, itd.

Nekoč ste rekli, da bi radi posodobili šolske učbenike.
Da. Vse se odvija v pravo smer, trenutno pa učbeniki niso prioriteta, verjamem pa, da bo nekoč prišel pravi čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.