Magazin > VIP
38 ogledov

Bivši lastnik o usodnem porscheju

paul walker twitter.com
Eric Olberz pravi, da je imel porsche nepredvidljivo sklopko, zaradi česar se je avto pogosto ugašal.

Nekdanji lastnik porscheja, v katerem sta umrla igralec Paul Walker in njegov prijatelj Roger Rodas, je pokomentiral tragično prometno nesrečo.

Kot je izjavil Eric Olberz, predvideva, da je avto v zavoju izgubil oprijem s cestiščem. Osem let stari porsche je imel po besedah nekdanjega dirkača tudi zelo nepredvidljivo sklopko, zaradi katere se je pogosto ugašal. "Bila je nepredvidljiva in avto je pri vžigu povzročal težave. Ko je bil enkrat v drugi prestavi, ni bilo več težav. /.../ Na ravni cesti je bil trden kot skala. Naučil pa sem se, da moram biti v zavojih previden.“

Še preden se je Olberz oglasil, so se pojavila namigovanja, da je imel Rodasov sodelavec, ki je poskušal avtomobil postaviti nazaj v garažo, težave. Ker se je avto ugašal, je Rodas prevzel krmilo. V avto je takrat skočil tudi Walker in ga prosil, naj se odpeljeta na kratko vožnjo.


Olberz je izdal še, da je tudi sam izgubil oprijem s cestiščem. "Bilo je, kot bi vozil po ledu. Prestrašil sem se, a to se lahko pri takšnem avtomobilu hitro zgodi,“ je dodal.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:30 12.december 2013.

    Aja kdo ti je kriv če ne znaš fizike. Centrifugalna sila - torni kvocient gum X površina stika gum . Če je to v plusu si pa v kanalu, zidu, drevesu in podobnih ovirah.