Magazin > VIP
18 ogledov

Bizarna darila za kraljico

kraljica Elizabeta, princ Philip FameFlynet
Med lanskim letom, ko je kraljica Elizabeta praznovala diamantno obletnico vladanja Veliki Britaniji, je od svetovnih voditeljev prejela ogromno daril, med katerimi je nekaj precej bizarnih.

Delček Antarktike poimenovan po njej, mladiček lame, set olimpijskih medalj in čaj s Šri Lanke je le nekaj daril, ki jih je kraljica Elizabeta lani prejela od pomembnih svetovnih imen. Voditelj Kuvajta ji je denimo podaril dragulje, predsednik ZDA Barack Obama pa ji je poslal srebrno pudrnico Tiffany & Co iz 50 let prejšnjega stoletja. V dar je dobila tudi 436 knjig, 235 cd-jev in dvd-jev, 81 kosov vezenin in pletenin, 78 svojih portretov, 40 digitalnih fotografskih knjig, 28 slik, 19 kuhinjskih krp in devet sestavljank. Poleg mladička lame je prejela tudi azijskega slončka, ki ga je posvojila na daljavo.

Ob kraljičini 60. obletnici vladanja so bili svetovni voditelji velikodušni tudi do princa Philipa, ki je med drugim prejel daljnogled, okrašen s kristali Swarovski, kralj Jordanije mu je podaril leseno škatlo za cigare, dobil pa je tudi velik zlat meč v usnjeni škatli.

Buckinghamska palača vsako leto javno objavi seznam daril, ki jih je kraljica in kraljeva družina prejela v preteklem letu, seznam Charlesovih daril in daril njegovih otrok pa objavijo posebej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.