Magazin > VIP
49 ogledov

Bizarne zahteve razvajenih zvezdnikov

Jennifer Lopez, Mariah Carey
1/2
Fotomontaža Žurnal24
V tako imenovanih riderjih se včasih ne skrivajo le bizarne želje razvajenih glasbenikov, temveč tudi prepovedi kakršnihkoli brezplačnih vstopnic.

Tisti, ki niste iz glasbenih vod, najbrž ne veste, kaj so riderji. To je tisto, kar glasbeniki zahtevajo od organizatorja koncerta. Ena od zahtev, ki kroži naokoli že leta, je tista o ločevanju bombončkov emenems po barvah. Tako naj bi Van Halen (v tej zgodbi se sicer bendi menjajo kot po tekočem traku) preverjali, ali jih organizator jemlje resno. Na svoji zadnji turneji je Beyoncé denimo zahtevala, da so prostori v zaodrju povsod sveže prepleskani na belo, Mogwai pa med drugim želijo uokvirjeno sliko princese Leie iz filma Vojna zvezd.

Od opic do muck in zajčkov

Mick Jagger ima v svojem riderju že dolga leta zapisano mizo za snooker, njegov bendovski kolega Keith Richards pa posebno pastirjevo pito, ki se je nihče ne sme dotikati, dokler vanjo prvi ne zagrize sam mojster kitarskih rifov. Madonna in člani njene ekipe se ne bodo usedli na straniščno školjko, če ta ne bo povsem nova, Paul McCartney se notri rad počuti kot zunaj in zahteva 19 listnatih 1,8 metra visokih rastlin in štiri pol manjše, Elton John bi rad 74 brisač, Prince želi zdravnika, ki je ves čas na voljo in v polni pripravljenosti z injekcijo vitamina B12, Eminem je zahteval, da mu organizatorji vsakokrat znova zgradijo nov lesen ribnik za njegovo ribo, Jennifer Lopez morajo kavo zmešati v nasprotni smeri urinega kazalca, Cher potrebuje še eno posebno sobo samo za svoje lasulje, The Bloodhound Gang so v svojem riderju že zahtevali tudi opico, Mariah Carey pa je šla z živalmi še dlje, saj mora biti njena garderoba napolnjena z “mehkimi” muckami, kužki in zajčki. Medijskemu mogulu, kot se rad imenuje sam, P. Diddyju morajo hrano postreči s prtički, v katere so vgravirane njegove začetnice, njegov raperski kolega LL Cool J pa hoče nekaj ducatov vrtnic, s katerih morajo pobrati vse trne.

Zahtevni tudi v Sloveniji

Tuji zvezdniki imajo svoje zahteve tudi do slovenskih organizatorjev. Uroš Bonšek iz kolektiva Kina Šiška o imenih sicer noče govoriti, nam je pa razkril nekaj podrobnosti iz riderjev skupin, ki so igrali pri njih: “Metalski bend je imel v riderju napisano, naj bo v zaodrju vodka, če je koncert na sodi dan, če pa je koncert na lihi dan, pa viski. Določena pevka je zahtevala, da mora njen obrok vsebovati do grama natančno izmerjene količine sestavin, recimo 128 gramov riža in 143 gramov brokolija. Nekdo je hotel pred koncertom 'sparing' partnerja za boks in celotno kuhinjo, da si je lahko obroke pripravil sam. Drugače pa bend Shellac, ki je nastopil v ponedeljek, ni imel nobenih posebnih želja, postavil pa je zahteve glede novinarske liste in liste gostov, ki ju ni smelo biti.” Morda bi se morali vsi razvajeni glasbeniki od zadnjih naučiti kakšno skromnost ali dve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.