Magazin > VIP
24502 ogledov

Bizarno: Nekdanji butler razkriva, kaj mu je kralj Karel podarjal za božič

kralj Karel III. in kraljica Camilla Profimedia
Znano je, da se pod smrečico članov kraljeve družine mnogokrat znajdejo tudi šaljiva darila.

Grant Harrold je sedem let služil kralju Karlu III. in bil priča mnogim zgodbam, ki so se zgodile v kraljevem nekdanjem domu Highgrove. Pikantne informacije je kot predani sluga seveda zadržal zase, je pa z Mirror delil, kaj je kralj podarjal svojim zaposlenim.

Ti so imeli na posestvu nabiralnike, kamor so dobivali pošto in tudi kraljeva darila, ki so bila po besedah Harrolda kdaj pa kdaj prav bizarna. "Enkrat mi je pustil pločevinko lososa, eno leto pa sem dobil mlinček za sol in poper, ovita s trakom. Verjetno je dobil darilno košaro, v kateri je bilo včasih veliko stvari in nam je kakšno stvar poklonil. Zdelo se mi je bizarno, ker tega ne pričakuješ. To kaže, da imajo (člani kraljeve družine, op. avt.) zabavno in praktično plat." Poleg daril pa so dobivali tudi voščilnice, ki so se jih še posebej razveselili. 

Karlovi zaposleni pa niso dobivali le malenkosti, ampak včasih tudi draga darila. "Kot so čajne skodelice in krožniki ali kozarci za viski. Eno leto sem dobil čudovit vrč za vodo," je pojasnil Harrold in dodal: "Čajne skodelice si dobili tudi dve ali tri leta zapored, ker je bilo treba zbrati cel komplet."