Magazin > VIP
25 ogledov

Bizovičar privabil znane Slovence

Slovenska muska od A do Ž
1/31
Marko Ocepek
Lado Bizovičar navdušil z novim šovom Slovenska muska od A do Ž.

Lado Bizovičar je skupaj s Špas teatrom obljubljal predstavo, ob kateri se nam bo naježila koža in in ob kateri se bomo nasmejali do solz. Na premieri Slovenske muske od A do Ž v največjem kulturnem hramu smo se prepričali, da je imel še kako prav! Lado je na odru sijal bolj, kot sijejo Game Over, Vili Resnik in Atomik Harmonik skupaj.

Njegova predstava Slovenska muska od A do Ž je namreč vse to in še mnogo več – parodija na domačo glasbeno sceno oziroma pregled enciklopedije slovenske glasbe je navdušila polno Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kjer so špasovci pripravili premiero, ki sovpada s 15. obletnico gledališča. Na premiero so prišli praktično vsi, ki na domačem glasbenem in estradnem prizorišču nekaj veljajo. Od številnih glasbenikov (večino omenjenih Lado opisuje v predstavi, a so se na svoj račun znali pošteno nasmejati) Jana Plestenjaka, Saše Lendero, Sebastiana, Neishe, Tomija Megliča do režiserja Marka Naberšnika ter nekdanjega smučarskega asa Jureta Koširja in samega predsednika države Danila Türka s soprogo.

Bizovičar se v komediji dotika celotnega spektra domače glasbene ponudbe; od popa do rocka in od nogometnih napevov do himne. S svojim vokalom in izvrstno interpretacijo pa je zabaval vse obiskovalce in za trenutek se je celo zdelo, da smo na ogromnem koncertu številnih slovenskih pevcev. Na odru sta ga spremljala vsestranski glasbenik Gašper Konec in harmonikar Miha Debevec, pridružili pa so se jim še nekateri glasbeni gostje: zbor Ave, trubači Balkan boys, beatboxer Žiga in celo domžalski simfonični orkester.

Komentarjev 1
  • jaki 17:41 12.november 2012.

    Da vas ni sram žurnalovski analfabeti, v naslovu bi pa lahko napisali "slovence" z veliko začetnico ( morda je pa velepisun Ćarapan?)