Magazin > VIP
14 ogledov

Bo Kate naslednika rodila že danes?

bolnišnica St. Mary FameFlynet
V Veliki Britaniji je že vse pripravljeno na rojstvo prvorojenca Kate Miiddleton in princa Williama, ki bo tretji v vrsti za britanski prestol. Kate namreč lahko rodi že danes.

Kot so sporočili zdravniki, naj bi bil datum poroda Kate Middleton 13. julija, čez pet dni. A ker se lahko rojstvo tretjega prestolonaslednika zgodi že danes, je v Veliki Britaniji že vse pripravljeno.

Tu je nekaj podrobnosti, ki so že znane javnosti: Prvi bo za rojstvo seveda izvedel William, a v resnici bo ta čast pripadla Katini mami in sestri Pippi, ki si ju vojvodinja želi imeti ob sebi, ko bo rodila. Nato bo v bolnišnico St. Mary priletel helikopter z Williamom na čelu, ki je že pripravljen na vzlet. Nekateri mediji sicer poročajo, da bo Wills prisoten že ob rojstvu, a ta informacija ni potrjena. Istočasno bodo veselo novico po telefonu sporočili še kraljici. Kako bo za rojstvo izvedela preostala Velika Britanija in za njo še cel svet, si preberite tukaj.
Kate bo rodila v zasebnem krilu bolnišnice, ki se imenuje Lindo in je strogo varovan. Bolnišnično osebje mora govoriti tiho in ne sme izgovoriti Katinega imena na glas. Njena razkošna soba na dan stane kar 5.800 evrov, ob rojstvu pa bo zbrane pričakala steklenica šampanjca.

Družinsko življenje v palači z 20 sobami

Po odhodu iz bolnišnice bosta Kate in William svoj naraščaj javnosti najverjetneje pokazala na istem pragu, kot sta to leta 1982 ob rojstvu Williama storila princ Charles in princesa Diana. Novopečenemu očku bo nato pripadel dvotedenski porodniški dopust.

Družinica se bo nato odpravila v novi dom, v Kensingtonsko palačo, ki sta jo Kate in William izbrala za novi dom. Že pred nekaj meseci sta jo temeljito prenovila, za kar sta porabila kar milijon evrov davkoplačevalskega denarja. V isti palači je pred smrtjo živela princesa Margareta, mlajša sestra kraljice Elizabete II, in je bila od leta 2002 zapuščena, zato je bilo treba obnoviti vodovod, električno napeljavo in streho, saj je bilo vse dotrajano. Palača ima štiri nadstropja in se lahko pohvali s kar 20 sobami. Precej bolj razkošno kot stanovanje, v katerem sta zakonca živela do zdaj – imela sta le dve spalnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.