Magazin > VIP
21 ogledov

Bo ne bo imel pasjega življenja

Bo bo poskrbel za veselje v Beli hiši. Žurnal24 main
Je majhen, črn, nagajiv in nadvse prikupen. Je tudi najvplivnejši pes na svetu. Preberite nekaj zanimivosti o Obamovem psu, Boju.

Bojeva skledica 

 
Ameriški predsednik Barack Obama je izpolnil obljubo in svojima hčerkama dovolil imeti kužka. Izbrali sta si Boja , malega in navihanega portugalskega vodnega psa, ki se je v Belo hišo preselil ta teden.

Razvajali ga bodo
Kuža je ime dobil po Michellinemu dedku, ki so ga klicali tudi Diddley, ker je bil oboževalec legende bluesa Boja Diddleyja . V pasjih šolah pa se trenerji držijo za glavo. Družina Obama bo svojega kosmatinca namreč zelo težko vzgojila, saj je njegovo ime slišati kot angleški 'ne' (no).

Čeprav Obamovi trdijo, da je Bo najdenček, temu ni tako. Dobili so ga od vzrediteljev iz Teksasa, ki so ga uradno poimenovali Amigo’s New Hope. Portugalski vodni pes bi pred leti skoraj izumrl. Včasih so to pasmo vzrejali ribiči, saj so jim psi pomagali ribe pregnati v mreže. Ko ribištvo ni več cvetelo, te pasme, ki skoraj ne izgublja dlake, niso več potrebovali.

Bojeva postelja

 
Če ste mislili, da bi Bo ubijal za meso in kosti, ste se zmotili. Najraje ima menda paradižnik. Tega bo zdaj lahko jedel iz skledice, ki je posuta s kristali Swarovski. Predsedniku so nekaj pripomočkov za novega člana družine poklonili v Pragi. Poleg dveh dragih skledic je dobil še odejico, košarico iz temno modrega žameta in blazino iz istega materiala. "Ker sta Malia in Sasha alergični na pasjo dlako, je košarica izdelana tako, da se vanjo ne bodo zažrli mikrobi," je povedal Georg Reichenauer iz češkega podjetja Lillibed, ki proizvaja luksuzne izdelke za pse. To še ni vse. Vzmetnici v košarici in v kavču sta iz lateksa, kar pomeni, da bo Bo zelo udobno spal, saj se bo ležišče prilegalo njegovemu telesu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.