Magazin > VIP
33 ogledov

Bobbyju prepovedali vstop v cerkev

Whitney Houston pogreb Bobby Brown
1/27
Reuters
V cerkvi v Newarku so ob pesmi I Will Always Love You na zadnjo pot pospremili pevko Whitney Houston. Njenemu nekdanjemu možu Bobbyju Brownu so prepovedali vstop v cerkev.

Družina, prijatelji in glasbeni ter filmski zvezdniki so se v baptistični cerkvi Novega upanja na skoraj štiriurni slovesnosti poslovili od velike pevke, Whitney Houston. Dogodek so pred cerkvijo spremljali tudi številni oboževalci in novinarji iz vsega sveta. Ceremonijo je odprl baptistični zbor, v katerem je nekoč pela tudi Whitney, vodila pa ga je njena mama Cissy. Tik pred pričetkom so Whitneyjenemu nekdanjemu možu Bobbyju Brownu prepovedali vstop, pa čeprav je bil v zadnjem trenutku na pogreb povabljen. Razočaran je zato odšel še pred začetkom slovesnosti.

Policija je okolico cerkve zaprla za ves promet in oboževalcem svetovala, naj ne hodijo na prizorišče pogreba, ampak naj zadnje slovo od pevke spremljajo po televiziji. Krsto so iz cerkve odnesli ob predvajanju verjetno največje uspešnice Houstonove I will always love you.

Solze in smeh

Slovesnost je potekala v pozitivnem vzdušju in po načelih baptistične cerkve, za katero so značilne drugačne pogrebne navade, zaradi česar niso tekle samo solze, ampak je odzvanjal tudi smeh. Pevki so se s pesmimi poklonili številni pevci gospelov, spregovorila sta tudi igralca Tyler Perry in Kevin Costner. Slednji je povedal: "Ljudje te niso imeli samo radi, ampak so te ljubili. Prekmalu si nas zapustila. Postavila si tako visoka merila, da hočejo pevci peti samo še tvoje pesmi. Ko boš pela pred Bogom, ne skrbi, dovolj dobra boš." Za Kevinom se je Whitney poklonila Alicia Keys, ki je povedala, da sta se z Whitney klicali "Mima", kakor jo je ravno včeraj poklical njen sin. "Premajhen je še, da bi vedel, da sva se z Whitney tako klicali. Bilo je zelo čustveno." Spregovoril je tudi Whitneyjin mentor in dolgoletni prijatelj, Clive Davis, s pesmijo pa sta se ji je poklonila tudi Stevie Wonder in R. Kelly. Njena mama ji je besede namenila že pred pogrebom, in sicer v javnem sporočilu. Svoji hčerki je povedala, da ji je sveti duh ob njenem rojstvu povedal, da ne bo dolgo z njo, vendar pa je Bogu hvaležna za "prečudovito rožo", ki ji jo je dovolil vzgajati in ceniti 48 let. "Počivaj, moje dekle, v miru," je sklenila pismo. Med pogrebom so spregovorili tudi pevkini številni svojci in prijatelji, ki so s prisotnimi delili svoje zgodbe in anekdote iz Whitneyjinega življenja.

Aretha odpovedala nastop

Med udeleženci slovesnosti so bili tudi pevka in Whitneyjina sestrična, Dionne Warwick, svakinja Patricia Houston, ki je govorila v imenu družine, pa tudi pevci Mariah Carey, Queen Latifah, Chaka Khan, Brandy, Roberta Flack, Jordin Sparks, Jennifer Hudson in Mary J. Blige. Skupaj naj bi bilo približno 1.500 gostov. Udeležbo pa je odpovedala botra pokojne, Aretha Franklin, ki bi morala zapeti Whitneyjino Greatest Love of All. Pogreba se ni udeležila zaradi težav z zdravjem. "Na žalost se danes ne morem udeležiti pogreba, saj imam grozne krče v nogah," je sporočila pevka. Slovesnosti se je udeležila tudi pevka Brandy, ki si je bila zelo blizu z Whitney, ter njen brat Ray J, ki je bil pevkin ljubimec. Ray J je, mimogrede, znan tudi po tem, da je s Kim Kardashian posnel domači pornofilm, zaradi katerega je Kim sploh zaslovela. Pogreba sta se udeležila tudi igralca Forest Whitaker in Vivica A. Fox, televizijska novinarka Diane Sawyer, filmar Spike Lee ter televizijska zvezda Oprah Winfrey.

Whitneyjino zlato krsto so iz cerkve odnesli ob spremljavi njene pesmi I Will Always Love You in družbi njenih najdražjih. Pevko bodo k zadnjemu počitku položili v nedeljo, na pokopališču v bližnjem Westfieldu. Pokopana bo ob svojemu očetu Johnu Russellu Houstonu, ki je umrl leta 2003. To je bila njena želja, saj sta si bila zelo blizu.

Javnost nima vstopa

Slovesnost je bila popolnoma zaprta za javnost; tako se je odločila družina, saj – kot so sporočili prek predstavnika za odnose z javnostmi – so Whitney okoli 30 let delili s svetom, na njeni zadnji poti pa bi jo radi imeli zase. Kljub temu so se pred cerkvijo že več dni zbirali njeni žalujoči oboževalci, prižigali so sveče ter puščali rože in druge spominke. Pogreb je bilo mogoče spremljati tudi prek spleta.

Whitneyjina mama Cissy, hči Bobbi Kristina in preostali najbližji člani družine so sinoči lahko še zadnjič videli pevkino truplo, ki je počivalo v mrtvašnici v Newarku. Mrliški oglednik, ki je spremljal družino, je ob tem dejal: "Ogled je bil privaten, prišla je njena mati, hči, njena brata in še nekaj najožjih članov." Bobbi Kristina, ki je dan po mamini smrti doživela živčni zlom, težke čase preživlja z babico Cissy, saj je njen oče Bobby Brown nezažalen pri Houstonovih. Ti ga namreč krivijo, da je Whitney zaradi njega tako zabredla in posledično tudi umrla.

Obdukcija čez nekaj tednov

Uradno poročilo o vzroku smrti pevke, ki bi letos dopolnila 49 let, bo objavljeno čez nekaj tednov, ko bo končana obdukcija. Je pa medtem policija že zaslišala vse zdravnike in farmacijo, ki je pevki predpisala zdravila, ki so jih našli v njeni hotelski sobi. Mrliški oglednik na truplu ni odkril znakov nasilja, a ker rezultati toksikologije še niso znani, še ni uradno objavljen vzrok smrti. V njeni sobi so sicer našli nekaj zdravil na recepte, kot so pomirjevalo xanax in antibiotiki, vendar teh ni bilo v neobičajnih količinah.

Policija sicer pregleduje pevkino zdravstveno kartoteko ter verjetno išče morebitne dokaze, da ji je kdo, podobno kot pokojnemu Michaelu Jacksonu, predpisoval kakšno pomirjevalo preveč. Do rezultatov toksikologije je vse skupaj zgolj ugibanje, vendar pa priče poročajo, da je Houstonova v svojih zadnjih dneh popila precej alkohola. Popivala naj bi v petek zvečer, dan pred smrtjo, in tudi v soboto zjutraj na bazenu. Natakarjem se je pritoževala, da so ji v pijačo dali preveč vode ali ledu.

Whitney Houston pogreb | Avtor: Reuters Reuters
Kariera namesto življenja

Čeprav je njena založba Sony vpričo vsesplošnega zgražanja medijev in javnosti takoj po njeni smrti dvignila ceno njenih pesmi na spletu, je Whitneyjina verjetno najbolj znana uspešnica I Will Always Love You (iz filma Telesni stražar) prejšnji teden po nalaganju celo prehitela z grammyjem nagrajeno Rolling in the Deep britanske pevke Adele.

Whitney je nekoč dejala, da nikoli ni imela življenja, ampak kariero. Njen povratek na glasbeno sceno je bil najdražji vseh časov, produkcija zadnje plošče I Look to You je po besedah urednika nemške glasbene revije Bravo stala 60 milijonov dolarjev. Nekateri pravijo, da je trpela za sindromom mejne osebnosti, zato je na vsak način hotela nastopati. Nekoč je v enem od intervjujev priznala, da je sama sebi največji sovražnik, razkrila pa je tudi trenutek, ko je spoznala, da mora zapustiti Bobbyja: ko je vpričo hčere pljunil vanjo.

Houstonova je po svetu prodala več kot 170 milijonov albumov, prejela 415 nagrad (med njimi šest grammyjev) in je edina izvajalka v zgodovini, ki je imela sedem zaporednih hitov na prvem mestu Billboardove lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.