Magazin > VIP
35 ogledov

Bodo zdaj razrešili umor?

Tupac Shakur Reuters
Eden najbolj razvpitih umorov v glasbenem svetu bo morda le dobil epilog.

7. septembra 1996 so raperja Tupaca Shakurja v Las Vegasu večkrat ustrelili. Šest dni pozneje je zaradi poškodb umrl. Kdo ga je ustrelil, še vedno ni znano, po vsej verjetnosti pa je bil v umor vpleten raper Biggie, ki je bil umorjen leta 1997.

Med raperji vzhodne in zahodne obale ZDA je namreč v 90. letih divjala vojna. Vse se je sicer začelo 30. novembra, ko so napadli in oropali Tupaca. Kljub številnim strelom, med drugim tudi v glavo in mednožje, je napad preživel.

Zdaj pa so se pojavili novi dokazi, ki bi lahko pomagali k razrešitvi glasbenikovega umora. Zapornik Dexter Isaac je namreč priznal, da mu je glasbeni menedžer James Rosemond plačal 1800 evrov za napad na 2Paca leta 1994. "Za napako bi se rad opravičil Tupacovi družini," je na spletni strani allHipHop.com zapisal Issac. Rosemondov odvetnik je obtožbe že zavrnil in Isaaca označil za neverodostojno pričo.

Kljub temu bo newyorška policija Issaca, ki je zaradi umora za zapahi, še enkrat zaslišala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.