Magazin > VIP
27 ogledov

Bojkot Justina Bieberja

Justin Bieber Žurnal24 main
Potem ko je neka ameriška spletna stran objavila, da najstniški idol Justin Bieber podpira gradnjo mošeje na Manhattnu, so se ustvarile skupine ljudi, ki bojkotirajo mladega zvezdnika.

Vse skupaj se je začelo avgusta letos, ko je imel Justin intervju z najstniško revijo Tiger Beat. V njem se je razgovoril tudi o gradnji nove mošeje, ki naj bi jo zgradili le nekaj ulic stran od mesta, kjer sta do 11. septembra 2001 stala dvojčka WTC.

 

"Muslimanom bi morali dovoliti, da mošejo zgradijo, kjerkoli želijo. Ker prihajam iz Kanade, nisem vajen takšne nestrpnosti. Ko se je zgodil 11. september, sem bil star sedem let in zelo sem presenečen, da ljudje še vedno govorijo o tem. Dajte, prebolite že," je bilo zapisano v članku, ki naj bi povzemal Bieberjev intervju. Poleg tega naj bi izjavil tudi, da so muslimani "super kul", kristjani pa "bedni".

 

Justin Bieber | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vse skupaj le izmišljeno

Članek je objavila ameriška spletna stran, ki se označuje za satirično, zato Bieberjevih izjav, ki so bile zapisane na tej strani, ne bi smeli jemati resno. To so tudi zapisali in dodali, da so si njegove citate preprosto izmislili.

 

A morda bi morali to bolje poudariti. Članek je namreč močno razburil aktivista Andyja Sullivana, ki je odkrito proti mošejam, zato nasprotuje tudi 16-letnemu zvezdniku. Eden od njegovih somišljenikov je celo ustvaril stran na Facebooku, kjer poziva k bojkotu Justina Bieberja.

 

Tiskovni predstavnik strani se ob tem zgraža in poudarja, da gre za satirično stran. "Dejstvo, da nekateri ljudje to jemljejo resno, je smešno, a hkrati žalostno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.