Magazin > VIP
43 ogledov

Bolečinska agonija Dragana Buliča

Draganu Buliču (desno igralec Jos Zalokar) so zaradi lipoma na desni podlakti v Žurnal24 main
Medtem ko je večina Slovencev za nekaj dni "pobegnila" na lepše, pa glasbenega urednika Dragana Buliča mučijo zdravstveni problemi.

Z viktorjem za življenjsko delo nagrajenemu glasbenemu uredniku Draganu Buliču so zaradi lipoma na desni podlakti v obdobju enega meseca kar trikrat odprli roko, stanje pa se mu še vedno ni izboljšalo.

"29. januarja sem igral na teniškem turnirju na Otočcu. Po tistem me je začela boleti roka. Po telesu imam sicer neke čudne lojnice, ki se mi mašijo oziroma se mi nabirajo lipomi. Ko naredim kakšen gib, se mi očitno to premakne in mi začne pritiskati na živec in naprej na žilo. Že lani sem imel ta poseg na drugem koncu roke. Takrat so mi naredili super. Zdravnik je roko odprl, vzel ven, kar je bilo za vzeti, in že čez 14 dni sem igral tenis. Predvideval sem, da bo tokrat tudi tako." Vendar ni bilo.

Zaradi bolečin tudi pri bioenergetiku
"2. marca sem bil operiran. Že naslednji dan se mi je pod laktjo pojavil črni madež. 9. marca so mi ven vzeli šive in od takrat ni nič več tako, kot je bilo. Roka me vseskozi boli, če jo premaknem, me zapeče. Celo ponoči sem čutil bolečino, ki se je razlezla do vrha roke. Šel sem nazaj k zdravniku, ta pa me je poslal na fizioterapijo. Štirinajst dni sem hodil na masaže in imel protibolečinske obkladke okoli vratu, a ni bilo nobenega napredka. Tudi sestre so mi rekle, da se jim roka ne zdi v redu. Še enkrat sem šel nazaj do zdravnika. Tokrat sem dobil injekcijo za umiritev žile. En dan je bilo boljše, potem pa spet vse po starem. Nato sem po naključju srečal drugega zdravnika in ko sem mu povedal za roko, mi je rekel, naj pridem do njega. Po pregledu mi je dejal, da roka res ni v redu in da bo potrebno popraviti. Še enkrat jo je odprl in notri našel notranji šiv, okoli katerega se nabira granolom. To je počistil, a še vedno ni bilo dobro. V torek popoldne sem imel vročino. Ko sem prvega zdravnika povprašal, če je to kaj povezano z mojo roko, mi je rekel, da ne, v petek pa je njegov pomočnik potrdil moje domneve. V petek sem bil na kontroli in mi je zdravnik rekel, da mu stanje ni čisto nič všeč. Da imam slab pretok krvi in da me zato tako zelo peče in boli, ker pritiska na žilo. Odločil se je, da mi hematom še enkrat razreže. Drugi zdravnik se izgovarja na prvega, češ da je slabo naredil in da zdaj pač rešuje, kar se rešiti da. Če bi vedel, da bo tako, sploh ne bi šel na operacijo. V tem času sem kupil tudi ogromno krem, bil pa sem tudi pri bioenergetiku, ki me je poskušal ozdraviti na daljavo. Zdravnik mi je dejal, da sem morda s tem upočasnil zagnojitev,"
nam je zaupal Bulič in priznal, da se zaradi bolečin smili sam sebi.

Poleg bolečin Dragana najbolj moti to, da ne more igrati tenisa. A po njegovih besedah je zdravnik optimističen. Upa, da bo 8. maja že lahko zaigral na turnirju v Izoli. Veseli pa se tudi številnih koncertov, ki se jih namerava udeležiti v prihajajočih mesecih tako doma kot v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.