Magazin > VIP
34 ogledov

"Bolj me ogovarjajo, bolj sem vesela"

Helena z Barbro Jermann, urednico revije Lady. (Foto: Anže Petkovšek)
1/14
Žurnal24 main
Pred koncertom v Stožicah si je diva Helena Blagne vzela čas za svoje oboževalce. V nakupovalnem centru jim je delila avtograme, z nami pa je spregovorila o odnosu z njimi.

Helena Blagne bo 29. marca v družbi Dunajskih dečkov nastopila v ljubljanskih Stožicah, pred koncertom pa si je zaželela druženja s svojimi oboževalci. Tem je podpisovala revijo Lady z naslovno zgodbo, v kateri je razkrila podrobnosti zvezdniškega življenja.

 

Oboževalci so do ene najboljših slovenskih pevk sprva pristopali sramežljivo, a so kmalu ugotovili, da Helena le ni takšna diva, kot jo poznamo s televizijskih ekranov. "Včasih se ljudje bojijo, a mi nismo zadržani ljudje. Mogoče mediji in kamera naredijo drugačen vtis, ampak veličina človeka je, če je preprost in dostopen. Kdo pa mara važiče, še jaz jih ne maram," pove v smehu.

47-letna pevka se že od samega začetka zaveda, da obstaja zaradi občinstva. "Publika je tista, ki te naredi in vzdržuje. Treba se ji je posvetiti in jaz sem vajena stika z ljudmi in ga imam rada. Bolj, ko me ogovarjajo, bolj sem vesela. Dlje, ko me bodo cukali za rokav, bolj bom srečna."

 

Oboževalci stari od sedem do 70 let

In res, Helena ima največji nasmeh na obrazu, ko do nje pristopajo njeni poslušalci, nekateri jo spremljajo že trideset let. "Že od nekdaj mi je všeč. Spoštujem to, ker se izobražuje in ker da celo sebe v svojo glasbo. Spremljam jo, odkar obstaja," nam je zaupala Silva. "Všeč mi je, ker poje s srcem," je povedal Srečo, Danica pa je dodala, da je Helena najboljša pevka v Sloveniji.

 

Po avtogram je prišel tudi sedemletni Lenart, ki nam je sramežljivo priznal, da mu je Helena všeč, ker je lepa, iz istega razloga je k njej pristopila tudi 15-letna Samanta, ki prihaja iz Zagreba.

 

V prvih vrstah so ženske

Helena pravi, da ima že od nekdaj mlajšo in starejšo publiko, a opaža, da prevladuje nežnejši spol. "V prvih vrstah na mojih koncertih je veliko žensk." Te pa ji pošiljajo tudi pisma. "Sprašujejo me različne stvari, prosijo me za vstopnice, za obleke ... pišejo mi o svojih problemih. Odgovorim jim, kadar zmorem. Potrudim se, da odpišem vsakemu."

 

Pred leti je imela opravka z zalezovalcem in tudi danes ima posebno oboževalko. "Zdaj me spremlja deklica, ki je po telesu potetovirana z mojimi podobami. So zelo lepe tetovaže, a me kljub temu ob vsem tem navdajajo mešani občutki. Ne vem, če mi laska, ne zdi pa se mi strašljivo. Ampak, saj ima pravico do tega, da me obožuje."

 

In kaj Helena pravi o svojem najbolj znanem oboževalcu Damjanu Murku? "Damjan je že od nekdaj moj oboževalec. Že dolga leta ga poznam in je faca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.