Magazin > VIP
20 ogledov

Bono kot "politik" ni (več) tako priljubljen

Bono EPA
Bono. Prepričan, da dela nekaj prav, ker je ujezil afriške kapitaliste in evropske protikapitaliste hkrati.

Toliko kot so Bona iz skupine U2 zaradi njegovih prvotnih humanitarnih prizadevanj kovali v zvezde, se je zdaj nanj vsul plaz kritik. Predvsem s strani aktivistov, ki so ga, kot je priznal sam v nedavnem intervjuju za Observer, v Nemčiji celo lovili na ulici in se za njim drli "Make Bono history" (Naredi Bonu konec).

Multimilijonar o revščini

Ko se je udeležil srečanja G8, so ga s preostalimi udeleženci pred stavbo izžvižgali. "Nekaj delamo prav, ker smo ujezili tako afriške kapitaliste kot evropske antikapitaliste," je prepričan irski rocker, ki se je februarja med govorom o revščini označil za neznosno napihnjenega Jezusa (po podatkih revije Forbes je težak dobrih 440 milijonov evrov). Branil se je tudi kritik na račun plačevanja davkov skupine U2, ki se po zaslužku lahko ob bok postavijo celo Rolling Stonesom – velik del teh (zaradi olajšav) namreč plačujejo zunaj svoje države, in sicer na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.