Magazin > VIP
32 ogledov

Bono postal najbogatejši glasbenik na svetu

Turneja 360° se je začela konec junija 2009, skupina pa je nastopila v več kot 3 Žurnal24 main
Bono si danes prav gotovo lahko poje uspešnico skupine U2 It's a Beautiful Day. S prihodom Facebooka na borzo naj bi namreč pevec postal najpremožnejši glasbenik na svetu.

S pričetkom trgovanja delnic priljubljenega družabnega omrežja Facebook na borzi bo njegov 28-letni ustanovitelj Mark Zuckerberg postal multimilijarder, vendar ni edini, ki si bo s tem še dodatno napolnil bančni račun. Pevec irske rock skupine U2 Bono Vox naj bi namreč s svojim 2,3-odstotnim deležem v Facebooku, ki ga je kupil leta 2009 prek svojega podjetja Elevation Partners, s tem postal milijarder ter najbogatejši glasbenik na svetu. Do sedaj je titula najbogatejšega glasbenega izvajalca pripadala Siru Paulu McCartneyju, ki naj bi bil vreden okoli 665 milijonov funtov oziroma nekaj čez 810 milijonov evrov.

Kar se tiče priljubljenosti glasbenikov na tem priljubljenem spletnem omrežju sicer še vedno vodi raper Eminem, ki ima več kot 57 milijonov všečkarjev. Z dvema milijonoma manj mu sledi Rihanna, tretje mesto pa si je zagotovila Lady Gaga. Med prvimi petimi sta še kolumbijska zvezdnica Shakira in pokojni Michael Jackson.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.