Magazin > VIP
26 ogledov

Brez maske s Salome

Poročena je z žensko. Pred matičarja je približno pred petimi leti na Bledu stop Žurnal24 main
Kontroverzna transeksualna diva o homoseksualnosti med duhovniki, črni listi na TV Slovenija, JNA, poroki z žensko in veliki pustni maškaradi v diskoteki Fun Factory.
Je res, da ste bili v vojski, v še takratni JNA? Kakšna je bila to za vas izkušnja?
Tista nora osemdeseta leta mi bodo za vselej ostala v lepem spominu. Postala sem bolj samostojna, naučila sem se reda in discipline predvsem pa sem se neizmerno zabavala. Takrat sem bila seveda zvedav fantič, ki se je skozi leta življenjske šole preobrazil v lepo žensko. V tistem času ni bilo toliko sovražnosti med različnimi narodi tako, da je bila pozitivna energija naše edino vodilo.

Vaša podoba in način življenja naj bi bil v nasprotju z vrednotami uradne Cerkve. Je res, da vseeno hodite v cerkev? Verjamete v boga?
Sem verna in verjamem v dobro. Verjamem v energijo, ki vlada nad nami in nas spremlja na samem koraku. Nisem tako ozkogleda kot večina krščanskih naukov, saj se ne obremenjujem s poimenovanjem te energije. Lahko je Bog, Alah, Buda, Krišna ali Salome (smeh). Pri vsem tem pa je pomembno, da ne govorim eno in delam nekaj povsem drugega, kar je pogosto pravilo v najbogatejši državni ustanovi pri nas, cerkvi. Ne razumem kako so lahko tako licemerni, da strogo nasprotujejo splavu, prepovedujejo uporabo kondoma, ko pa dobro vedo, da je to eden izmed najučinkovitejših sredstev za zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi. Obsojajo vse kar ni črno ali belo, ko pa pokukamo v njihove dvore pa se zgrozimo koliko je pedofilskih afer in drugih škandalov. Naj samo dodam, da med duhovščino kar mrgoli homoseksualnosti, nekaj jih celo sama poznam.

A ne dolgo nazaj vas je podprl celo nek duhovnik...?
To je bilo zame nepričakovano in presenetljivo. Kot sem že omenila sem odprtega srca in verjamem, da je tudi med duhovniki nekaj takšnih, ki so svobodnih nazorov in zdravega razuma.

Smo Slovenci strpen narod?
Nič manj in nič bolj od drugih narodov tega sveta. Slovenija je predvsem zelo lepa in mirna dežela, ki sprejema različnost, zato sem še toliko bolj vesela, da sem si ustvarila življenje prav tukaj. Na začetku je bilo težko, a sem zmogla premakniti goro nestrpnosti korak bližje k strpnosti. Nato so se pojavile Sestre, ki so to goro pomaknile še bližje k cilju in sedaj smo lahko še kako ponosni nase, da nam je uspelo.

Sama sem s svojim telesom izredno zadovoljna.

 
Ni skrivnost, da imate umetne prsi, vendar pa si svoje "moškosti" še vedno niste odstranili. Kaj vam preprečuje preobrazbo v popolno žensko?
O pojmu transseksualnosti sem povedala že vse, tako da bom tokrat samo ponovila, da obstajajo transseksualci pred in po operaciji. Sicer medicina napreduje s svetlobno hitrostjo, a kljub vsemu še ni tako dobra in prepričljiva pri operacijah namenjenih spremembi spola. Ko si enkrat odstraniš spolni organ si za vselej obsojen na klavrno seksualno življenje saj se posloviš od orgazma in tudi končni izdelek pogosto ni takšen, kot ga posamezniki pričakujejo. Sama sem s svojim telesom izredno zadovoljna in zagotavljam vam, da sem zanimiva tako za ženske kot tudi za moške, ker sem posebna, unikatna. V primeru, da bi za vselej odstranila svoj moški detajl, pa bi bila le še ena ženska več (smeh).

V nedavnem intervjuju ste izjavili, da je nacionalka (TV Slovenija) ena velika svinjarija. Baje ste se pri njih znašli na črni listi, ker so vas zavrnili na Spet doma, Piramidi in celo na NLP-ju. Je to res?

Dokler bo v tej ustanovi vladala konservativna desnica, potem bom bolj malo gostovala v njihovem programu. Na srečo, pa obstajajo druge televizijske hiše, ki so bistveno bolj sproščena in neobremenjene. Pa smo spet pri licemerstvu, kar močno smrdi na cerkev. Vsem nam je znano, da je prav RTV gnezdo številnih homoseksualcev, ki uspešno in dobro ustvarjajo pred ekrani in v ozadju. In ne razumem jih kaj jih moti na meni?!

Od kakšnih moških večinoma dobivate ponudbe? Gre res za večinoma heteroseksualne?
Transseksualci smo zanimivi za heteroseksualne moške in ženske. Homoseksualce pa vzburjajo moški in ne dekleta, zato mi gre že pošteno na jetra, ko ljudje tako ignorantsko mečejo vse stvari v isti koš. Kot bi rekel politik Lahovnik, ne mešajmo jabolk in hrušk.

Vsem nam je znano, da je prav RTV gnezdo številnih homoseksualcev.

 
Poročeni pa ste z žensko. Koliko pa imate z ženo stikov?
Če sem poročena bi bilo malce smešno, da bi se z ženo videvala zgolj ob družinskih praznikih. Če ne drugače pa se vidiva vsak večer v postelji (smeh).

V K4 organizirate tudi "drag show" tekmovanja, kjer je že nastopilo veliko mladih. Je že čas, da predate svojo krono mlajši "tekmici"?
Smešno se mi zdi, da me to sploh kdo vpraša. Ste takšno vprašanje kdaj zastavili kakšni drugi estradnici, ali kakšnemu režiserju, dirigentu? Zakaj bi morala predati krono? Mar ni dovolj prostora za vse? Prav navdušena sem, da so se končno pojavili mladi ustvarjalci, ki imajo poleg neizmernega talenta še veliko poguma. In prepričana sem, da jim bo uspelo saj sreča spremlja hrabre. Raje kot karkoli drugega sem jim skupaj s Sebastjanom Volkom in Miho Lobnikarjem ponudila priložnost, da se dokažejo in 17. februarja bo veliki finale Slovenia's Next Best Drag.

Pesem za vaš novi spot je priredba pesmi Alke Vujice. Kako to?
Lahko rečem, da se mi je s tem, ko mi je imenitna Alka Vujica dovolila priredbo njene največje uspešnice, izpolnila dolgoletna želja. Pri ustvarjanju povsem drugačne priredbe pesmi Laži me pa so mi pomagali skupina Daj še'n litro, Jadranka Juras, Grega Arbiter, studio Ork in mnogi drugi, ki se jim iz srca najlepše zahvaljujem.

Na pustno soboto organizirate bolj poseben ples v maskah, kjer bo tudi veliko znanih imen. Nam lahko poveš kaj več?
Prav nestrpno pričakujem, da se že končno zgodi moj Diva Carneval, na katerega se pripravljam dobra dva meseca. To bo tudi promocija moje prve single plošče, ki bo izšla pri založbi Nika Records. Želela sem narediti nekaj posebnega, nek dogodek, ki mi bo za vselej ostal v spominu hkrati pa bi rada ponudila vsem mojim prijateljem, estradnikom in ljudem dobre volje, da se neizmerno zabavajo skupaj z mano. Premierno bom predstavila remix izvedbo pesmi Laži me, pod katerega se je podpisal svetovno znani italijanski DJ Paolo Barbato. Na pomoč pa so mi priskočili sami odlični ustvarjalci glasbe kot so pevke: Nina Osenar, Marlenna, Alenka Gotar, Helena Blagne ter Dj-i Daphne, Duky, Billy, Rusty, Shark in Angel Anx. Ker je pustna sobota sem se odločila, da najbolj izvirno masko tudi nagradim, kar pa ne pomeni, da je maska obvezna oprema.

Ali vas danes še kdo kliče Nenad, ki je vaše rojstno ime?
Nihče, razen moje mame, ki me kliče v blagi različici tega imena, Neno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.