Magazin > VIP
303 ogledov

"Brezčutni playboy" kot družinski človek

Erazem B. Pintar Facebook
Poslovnež in pisatelj Erazen B. Pintar, ki je prejšnji teden že drugič postal očka, nam je zaupal, kako vzgaja svoje otroke, zakaj je Teja ženska njegovega življenja in kaj si misli o medijih.

Kako je potekal porod, ste bili navzoči?
Teja je, kot prvič, rodila s carskim rezom, vse je potekalo super, dr. Pušenjak je, kot prvič, spet dokazal, da je na tem področju res alfa in omega. Pa še faca je!

Sta ime izbrala skupaj?
Da. Bor Teji najprej ni najbolj dišal, pozneje se ji je prikupil, želela pa je, da je drugo ime po meni, torej Benjamin. S Tejo se nikoli ni težko v ničemer uskladiti. Nikoli ni zagrizena, egoistična, sebična ali trmasta. Tudi komplikator ni.  

Kako Lev dojema, da je starejši brat?
Lev je seveda malo ljubosumen. Občutek ljubosumja se mu meša z radovednostjo in ljubeznijo. Majhen je še. Ni preprosto izgubiti status edinca. Vendar nimamo nobenih težav, bo že ...

Si želite v prihodnosti družino še povečati?
Tega v naslednjih letih ne načrtujeva, kakšne nostalgije me bodo popadle po petdesetem, pa nikoli ne veš, mar ne?

Kaj boste prenesli na sinova, katere vrednote in veščine se vam zdijo najpomembnejše za življenje?
Zadeva je sicer kompleksnejša kot funkcija copy - paste v računalništvu, predvsem pa menim, da je edini mehanizem, ki zares deluje, lasten vzgled. In če bo to delovalo, bosta prijazna, poštena in pogumna. Menim, da sva taka oba s Tejo.

Vas je očetovska vloga kaj spremenila? Znani ste bili po svojem hedonističnem načinu življenja, sploh kar se tiče žensk ... 
Larifari. Vedno sem si želel biti oče, čeprav sem vedel, da bom to naredil malo pozneje. Zdaj vsi mediji, ne da bi se karkoli posvetovali z mano, pišejo, da sem se prelevil v nekaj povsem drugega. Čez nekaj tednov, ko me bodo na kosilu zalotili s kakšno ljubico, bodo spet vsi pisali, da je bilo prej vse laž. Bolno. Mediji pač želijo stvari prikazovati črno-belo, najraje pa imajo škandale. V Teji sem pač našel žensko svojega življenja, živiva skupaj, ljubiva in spoštujeva se, ustvarjava družino. Ker si tega želiva in ker takšna sva oziroma sva takšna vedno bila. Medijska perspektiva pa je in vedno bo: "Brezčutni playboy Erazem se je prelevil v družinskega moškega in očeta, vendar ni zdržal in smo ga znova opazili v družbi veliko mlajše ljubice."  Da bi človek kozlal, bebci, naj že vsi skupaj enkrat odrastejo!

Teji ste ob rojstvu sina na družabnem omrežju namenili lepo sporočilo, ste po rojstvu drugega otroka še bolj zaljubljeni?
Če ste bili kdaj zaljubljeni, potem veste, da merilec zaljubljenosti ne obstaja. Zaljubljenost je nekaj najbolj neracionalnega in nima svoje enote. S Tejo sva zaljubljena od prvih dni, ko sva se spoznala, sicer pa sva oba resna, odrasla človeka, ki sva si v nasprotju s prenekaterimi drugimi pari znala razložiti realna pričakovanja drug do drugega. Če je par kompatibilen, če se spoštuje, se ima rad, in ne nazadnje, če je celo zaljubljen, bo prenesel tudi otroke oziroma bodo otroci lahko dodatna kvaliteta v zvezi. Če tega ni, otroci tega ne bodo prinesli. Zgodbe "saj bo šlo, ko pride otrok" se vedno slabo končajo. Predvsem za otroke!

Zapisali ste, da ste svojo drago iskali kar četrt stoletja. Kaj ima, česar druga dekleta niso imela?
Mogoče predvsem cel kup stvari nima, ki jih prenekatere druge imajo. Hinavščine, malodušja, nagnjenosti k dramatiziranju, neumnosti, zagrizenosti, revanšizma, ljubosumnosti, umetne emancipiranosti in še in še. Pa še nekaj je, kar je hočeš nočeš bistveno: lepa je za znoret'!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.