Magazin > VIP
34 ogledov

Britanci nagajajo Kelly Clarkson

Kelly Clarkson FameFlynet
Britanske oblasti so ameriški pevki Kelly Clarkson preprečile, da bi v domovino odnesla prstan, ki je nekoč pripadal pisateljici Jane Austen, saj so ga razglasile za dragocenost nacionalnega pomena.

Clarksonova, ki je zaslovela z zmago na Ameriškem idolu leta 2002, je prstan lani kupila na dražbi za okrog 150.000 britanskih funtov (172.000 evrov).

Britanski minister za kulturo Ed Vaizey je v želji, da bi se našel britanski kupec, ki bi prstan obdržal v Britaniji, odredil prepoved izvoza do 30. septembra. Prepoved lahko britanske oblasti sicer podaljšajo do 30. decembra, če bi se našel kdo z resnim namenom, da bi kupil prstan.

Prstan je le en od treh kosov nakita, za katerega vedo, da je pripadal Jane Austen (1775-1817), poznani po klasikah, kot so Prevzetnost in pristranost, Emma ter Razsodnost in rahločutnost.
"Skromen način življenja Jane Austen in njena zgodnja smrt sta razlog, da je vsak predmet, povezan z njo, izjemna redkost," je svojo odločitev pojasnil Vaizey.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.