Magazin > VIP
25 ogledov

Britanci navdušeni nad kraljevo zaroko

Kate Middleton William Žurnal24 main
Britanci so navdušeni nad zaroko princa Williama in njegove izbranke Kate. Poroke se veselijo tako zelo, da so se na britanskih stavnicah že našli favoriti za lokacijo njune poroke.

V britanski in svetovni javnosti se pojavljajo številna ugibanja o dolgo pričakovani poroki, za katero sicer še nista določena niti datum niti kraj. Modra obleka, kakršno je Kate nosila med najavo zaroke, pa je bila po objavi novice v 24 urah razprodana.

 

Neverjetno hitro se prodajajo tudi kopije prstanov, kakršnega ji je ob zaroki dal William. Barva obleke se namreč ujema s prstanom, ki je nekoč pripadal britanski princesi Diani, ima moder safir in je obdan z diamanti.

 

Kate Middleton William prstan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ugibanja o lokaciji

Britanske stavnice že od objave zaroke s polno paro sprejemajo stave o kraju poroke. Nekatere stavnice so danes sprejemanje stav sicer ustavile, saj so Middletonovo v sredo ujeli med skrivnim obiskom Westminstrske opatije, kjer kronajo britanske monarhe.

 

Britanski premier David Cameron pa je razglasil, da bo Otočanom podaril dela prost dan, da bodo lahko brezskrbno uživali v kraljevi poroki. Če bo poroka v soboto, bodo lahko ostali doma ali v petek ali v ponedeljek.

 

Številni Britanci tako menijo, da se bo par poročil prav tam, in tudi na stavnicah je cerkev na prvem mestu med možnimi lokacijami za poroko. V cerkvi se je leta 1947 britanska kraljica Elizabeta II. poročila s princem Filipom, leta 1997 pa je bil tam pogreb Williamove matere princese Diane.

 

Na drugem mestu na stavnicah je katedrala sv. Pavla v Londonu, kjer sta se leta 1981 poročila Williamova starša, princ Charles in princesa Diana. Na tretjem mestu pa je osrednja cerkev britanskega kraljevega letalstva. Princ William namreč služi v kraljevem letalstvu kot pilot iskalnih in reševalnih helikopterjev.

 

Kate Middleton William | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Predstavnik urada princa Williama je povedal, da si bo par vzel še nekaj časa in se posvetoval z družinama, preden bo sprejel odločitev, kje bosta dahnila usodni da. Dodali so še, da bo par pri načrtovanju poroke upošteval trenutno gospodarsko stanje v državi, vendar številni vseeno pričakujejo spektakularen dogodek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.