Magazin > VIP
19 ogledov

Britansko gospodarstvo si želi princeske

kate middleton, william Profimedias
Kate Middleton bo za britansko gospodarstvo naredila zelo veliko, če bo rodila deklico.

Princ William pravi, da si želi deklice. Ni edini … Strokovnjaki za gospodarstvo pravijo, da bi princeska tekom svojega življenja britanskemu gospodarstvu prinesla kar milijardo funtov. Že v prvi dneh po rojstvu bi "pridelala“ 80 milijonov, kažejo prvi izračuni.

To pomeni, bi bila deklica, čeprav je razburjenje okoli njenega rojstva veliko manjše kot pred dvema letoma, ko se je rodil mali George, vredna veliko več. Princ George je namreč v dveh letih gospodarstvo dvignil le za 247 milijonov funtov.

Joshua Bamfield, profesor s centra za raziskave, pravi, da bi od princeske imela največ modna industrija, ki bi z njo lahko zaslužila 150 milijonov funtov. "Mislim, da se bo gospodarstvo takoj dvignilo za 80 milijonov funtov. Približno 20 do 25 milijonov bomo zaslužili s spominki, ostalo pa s pijačo in hrano, na primer tortami in šampanjcem,“ pravi strokovnjak, ki je še dodal: "Povečal se bo tudi dobiček prodaje otroških oblačil. Temu smo bili priča že pri Gerogevem rojstvu, deklica pa bi trende narekovala vse svoje življenje.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.