Magazin > VIP
85 ogledov

Brittany Murphy umorjena?

Je bila za njuno smrt res kriva plesen? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Oče leta 2009 umrle igralke Brittany Murphy trdi, da je bila njegova slavna hči umorjena.

Leta 2009 so preiskovalci zaključili, da je Brittany Murphy umrla naravne smrti, čeprav sta njen fant Simon Monjack in njena mati trdila, da to ni mogoče. Igralkin oče Angelo Bertolotti je sprožil novo preiskavo in, kot pravi, so rezultati pokazali, da je bila njegova hčerka umorjena, po vsej verjetnosti je bila zastrupljena.

Le pet mesecev po igralkini smrti je umrl tudi njen partner Monjack. Losangeleški mrliški oglednik je takrat zaključil, da sta bili za oba usodni pljučnica in anemija. Bertolotti se z njegovo ugotovitvijo ni strinjal. Zahteval je vzorec hčerkinih las, krvi in tkiva, ki jih je testiral na vsebnost težkih kovin in na strupe. "Vsebnost desetih težkih kovin je bila nad mejo, ki jo priporoča Svetovna zdravstvena organizacija. Če izključimo možnost hkratne nenamerne izpostavljenosti težkim kovinam, je edina logična razlaga, da je izpostavljenost zakrivila tretja, po vsej verjetnosti kriminalna oseba," piše v novem poročilu. Težke kovine je mogoče najti v strupih za miši in podgane. Med simptomi zastrupitve so glavoboli, omotica, nevrološke, kožne in prebavne težave ter tudi težave z dihanjem. Zaradi zastrupitve lahko nastanejo črevesni krči, tahikardije, potenja, zmedenosti, kašelj in pljučnica. Vse simptome sta pred smrtjo kazala tako Simon kot Brittany.

Bertolotti, ki je do hčerkinega tkiva, las in krvi moral priti po sodni poti, se je za svojo preiskavo odločil, ker so se v javnosti pojavila številna ugibanja, ki so škodila zvezdničinemu ugledu. "Moja hčerka ni bila niti anoreksična niti ni bila odvisna od drog, kot se je namigovalo. Iz Brittany in Simona se je The Hollywood Reporter norčeval, ko sta potožila, da ju zasledujejo in opazujejo. Ne bom odnehal, dokler resnica ne bo prišla na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.