Magazin > VIP
90 ogledov

Buckingham razkril vzrok za nujen sestanek

kraljica Elizabeta, princ Philip FameFlynet
Iz britanskega kraljevega dvora javili, zakaj so sredi noči sklicali sestanek za danes dopoldne.

Britanci so zagnali paniko, ko so izvedeli, da je kraljevi dvor sredi noči sklical urgenten sestanek za danes dopoldne. O tem je prvi pisal Daily Mail, ki je prvi poročal, da vzrok za sestanek ni znan, da pa se bojijo, da se dogaja kaj precej resnega, saj sklicevanje takšnih sestankov ni redna praksa britanskega dvora in kraljice Elizabete II.

Zdaj, nekaj ur po sestanku, pa Daily Mail poroča, da so sestanek sklicali, ker se princ Philip, kraljičin 95-letni mož, uradno odpravlja v pokoj. Odločil se je, da se uradno umika iz javnosti in s tem odpoveduje vsem kraljevim dolžnostim. Njegovo odločitev je podprla tudi njegova žena, 91-letna kraljica. Kraljica bo svoje dolžnosti nadaljevala, kot poroča britanski medij, vse do konca svojega življenja.

"Njegova visokost, vojvoda Edinburški, se je odločil, da ne bo več prisostvoval v javnih dogodkih od letošnje jeseni naprej. Pri tej odločitvi ima vojvoda popolno podporo kraljice," so sporočili iz Buckinghamske palače.

Princ Philip, ki v pokoj odhaja jeseni, je bil sicer zelo dejaven in se je v letu 2016 udeležil kar 219. uradnih dogodkov, kar je več dogodkov, kolikor so se jih udeležili Kate, William in Harry skupaj. 

Komentarjev 1
  • patron 18:25 04.maj 2017.

    maškare......zajedalske