Magazin > VIP
84 ogledov

Cafe Open se zapira in seli

Cafe Open Žurnal24 main
Zaprtje Cafeja Open. Lokal, kjer so pred leti pretepli gejev
skega aktivista, ima jutri zaključno zabavo. Iščejo novo lokacijo in pripravljajo nov program.

Jutri ob 20. uri “najbolj odprti kafič v prestolnici” zapira svoja vrata. Cafe Open, pred leti prizorišče homofobičnega napada na gejevskega aktivista, išče novo lokacijo in pripravlja nov program, ki ne bo namenjen samo gejevski in lezbični populaciji.

Želijo si bolj v središče

“Prostor je postal premajhen, Prule pa žal že spadajo zunaj okvirja, kjer je v Ljubljani lokalom dovoljeno obratovanje do 1. ure, zato moramo vrata zapirati že ob 23. uri. Sosede moti glasnost, nimamo pa občutka, da bi se nad nami pritoževali zaradi tega, ker je lokal 'drugačen', je povedala lastnica lokala Barbara Rajgelj in dodala, da nove lokacije še nimajo izbrane, upajo pa, da bodo lahko vrata vnovič odprli do poletja oziroma v roku od dveh do treh mesecev.

Želijo si bolj v središče mesta, vsebinsko pa bodo program razširili tako, da bodo prostor ponudili tudi različnim nevladnim organizacijam, ki bi imele na voljo tudi tehnologijo za normalno delovanje in denimo prenose v živo prek spleta: “Takšnih prostorov pri nas manjka in nevladniki jih imajo težave dobiti. Ločiti želimo gostinski del, ki se bo osredotočal na ekološko ponudbo, in multimedijski center, ki bo nekakšno stičišče za debate alternativnih združenj. V Ljubljani je večina lokalov brez duše in vsebine. Ne želimo biti del tega in nikoli nismo bili – nočemo se ukvarjati le z gostinstvom, želimo biti del družbenega napredka."

Komentarjev 1