Magazin > VIP
24 ogledov

Cameron kraljici noče kupiti nove ladje

David Cameron kraljica Elizabeta II. EPA
Britanska vlada je zavrnila predlog enega od ministrov, da bi ob prihajajoči diamantni obletnici vladanja kraljici Elizabeti z davkoplačevalskim denarjem kupili novo kraljevo ladjo.

Omenjeni nakup je v pismu ministru za kulturo Jeremyju Huntu predlagal minister za izobraževanje Michael Gove, obenem pa poudaril, da si kraljičin "izredno pomemben prispevek" Veliki Britaniji in Commonwealthu zasluži "trajno zapuščino". A tiskovni predstavnik Davida Camerona je nakup več kot 70 milijonov evrov vredne ladje odločno zavrnil. Po njegovih besedah takšen nakup "glede na stanje javnih financ" ne bi predstavljal "ustrezne porabe državnega denarja". S premierjem se strinjajo tudi opozicijski laburisti, ki so ocenili, da minister Gove očitno ni v stiku z realnostjo, če misli, da bi bil tovrsten izdatek v časih, ko se v okviru varčevanja krčijo celo proračunska sredstva za šolstvo, primeren.

Kraljica Elizabeta II. je imela zelo rada kraljevo ladjo Britannio in naj bi celo zajokala, ko so jo morali leta 1997 po 44 letih plovbe vzeti iz uporabe. Zdaj je Britannia stalno zasidrana v škotski prestolnici Edinburg in je priljubljena turistična atrakcija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.