Magazin > VIP
56 ogledov

Časova: "Vidim se z družino"

Katarina Čas Saša Despot
Simpatična, komunikativna, zabavna, uspešna, sposobna, razgledana, ljubka, vsestranska, hudomušna, lepa ... Pridevnikom, s katerimi lahko opišemo Katarino Čas, preprosto ni konca!

Katarina, novinarji pogosto težko stopimo v stik z vami, zato se vas na različnih prireditvah še toliko bolj razveselimo. Zakaj tako skrivate svoje svetovne uspehe?
Skrivam jih ne, stvari govorijo same zase. Sicer pa vedno bolj cenim svoj mir... Pa saj povem stvari, ko je čas za to. Ne vem, vprašajte ...

Pred kratkim ste vodili Gonge. Je na domačih odrih in pred domačim občinstvom kaj manj treme?
Trema je pred vsakim odrom in pred vsakim nastopom enaka. Gre za tisto ljubko tremo, ki pač mora biti … Na odru Gongov mi je bilo izredno lepo, saj je bil koncept prvič tak, da so na oder prišli vsi finalisti, ne le zmagovalci in smo se lahko pogovorili tudi z ostalimi, ne le s tistimi osmimi, ki so zmagali.

Se kdaj uščipnete, da so vam uspela tako velika sodelovanja z Martinom Scorsesejem, Leonadrom DiCaprijem, Alom Pacinom in številnimi drugimi hollywoodskimi velikani?
Še vedno se ščipam. (Smeh)

Je na vidiku že kakšen nov projekt?
Trenutno ne. Sicer pa, ali lahko ob koncu leta malo počivam, prosim.(Smeh)

Ste več v Sloveniji ali tujini?
Še vedno živim v Sloveniji. Če naredim kakšno avdicijo in če se snema v tujini pač odpotujem. Rada potujem, igram, rada imam film in se ne obremenjujem s tem, kaj bo jutri. Sliši se klišejsko, a tako je.

Kako s partnerjem Ladom (Bizovičarjem op. a) usklajujta vaše skoke v tujino, je to neka preizkušnja za zvezo?
Lado me obiskuje, vse se da uskladiti.

Pred kratkim ste izdali, da si želite postati tudi mama. Je sedaj že pravi čas?
O tem razmišljam predvsem zato, ker sem že v teh letih. Ko bo, bo. Se pa vidim z družino.

Že vrsto let ustvarjate glasbeno oddajo Aritmija, Veliko oddaj ukinjajo, vaša je celo ponovno prišla na spored. V čem je skrivnost tega uspeha?
Najbolj zaslužni za to, da so Aritmijo vrnili na spored, so vsekakor slovenski muzičarji, ki so se pritožili, da je glasbene oddaje potrebno vrniti, in če kam, je to na nacionalno televizijo. Gre za to, da komercialni mediji pokrivajo le večje koncerte, tistim, ki pa nisi tako znani, a ne moremo reči, da so slabši, pa daje prostor Aritmija. Potrebno je podpirati tudi alternativne glasbenike, saj nikoli ne vemo, kdaj bo tudi iz tam vzšla kakšna zvezda. Tudi npr. Pink floydi ali pa The Who itd. so bili najprej underground. Ali pa če pogledamo najpopularnejse slovenske bande, ko smo že ravno po Gongih. Tudi npr. Dan D in Siddharta so bili nekoč v zaklonišču. Dobo se spominjam prvega nastopa Siddharte, ko jih še nihče ni poznal, to je bilo skoraj dvajset let nazaj.

Katere slovenske bande pa si vi radi zavrtite?
Zelo rada imam Melodrom, saj mi je všeč ta melanholija in Minin vokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.