Magazin > VIP
19 ogledov

Catherine očarala člane irske garde

Kate Middleton
1/11
Reuters
Kate Middleton in princ William sta obiskala Windsor, kjer sta podelila medalje članom irske garde, ki so služili v Afganistanu.

Cambriška vojvodinja Kate Middleton je bila v času obiska gradu Windsor videti čudovito v svoji mornarsko modri opravi z ujemajočimi se čevlji. Z možem, princem Williamom se je udeležila slovesnosti ob podelitvi medalj članom irske garde, ki so služili v Afganistanu. To je bil njun prvi obisk, odkar je bil William imenovan za polkovnika irske garde februarja letos. "Ponosen sem, da sem vaš polkovnik, ter ponižen ob misli na žrtve, ki ste jih utrpeli vi in vaše družine, ter izgube, ki ste jih doživeli za našo državo. Skupaj s tisoči drugimi doma sem spremljal vaše službovanje v Afganistanu z velikim občutkom spoštovanja,“ je nagovoril množico.

Kate se je zasebno srečala z družinami treh irskih vojakov, ubitih v Afganistanu, kasneje pa sta skupaj podelila medalje za služenje v Afganistanu 60 članom prvega bataljona irske garde.

"Ko sem izvedela, da sem bila izbrana, da ju srečam, sem bila tako srečna, ker je princ William tako čeden. Vendar čeprav ga nisem uspela spoznati, sem spoznala Catherine, kar je prav tako odlično," je povedala ena izmed redkih vojakinj, ki so služile v Afganistanu, Nadine Gwendu. Gardist Carl Dodds pa je dodal: "Zelo je prijetna in zabavna. In precej višja od mene."

Komentarjev 1