Magazin > VIP
3339 ogledov

"Če bi Kohl to vedel, bi se obračal v grobu"

helmut kohl EPA
Nečak nekdanjega nemškega kanclerja je ogorčen.

Harald Getrey, nečak nekdanjega nemškega kanclerja Helmuta Kohla, je ogorčen nad stanjem stričevega groba. "Videti je tako revno. Niti enega znaka ljubezni, niti ene rože,“ je povedal Getrey.

Grobu se nihče ne more približati, saj so okoli njega postavili ograjo. Kohlova vdova, Maike Kohl-Richter, je grob sicer zavarovala tudi z varnostnimi kamerami in namestila znak, da lahko obiskovalci vence, rože in sveče pustijo pred ograjo. „Če bi to vedel, bi se obračal v grobu. Stric Helmut nikoli ne bi privolil v ograjo. Pa ravno okoli njegovega groba! On je bil kancler enotnosti in je porušil zid,“ pravi Getrey, ki je prepričan, da želi Kohl-Richter moža še po smrti izolirati od prijateljev in družine. "Celo po smrti ga želi imeti le zase,“ je še dodal.

Spomnimo. Kohlov sin Walter si je želel, da bi se njegovemu očetu javno in z državniškimi častmi poklonili v Nemčiji, pri Brandenburških vratih, simbolu padca berlinskega zidu, njegova vdova pa je vztrajala, da se krsta odpelje v Strasbourg in se mu poklonijo na evropski ravni. Še prej je počilo pred Kohlovo vilo. Vdova v hišo namreč ni želela spustili moževega sina in njegovih otrok.

Komentarjev 1
  • jozicamurn 07:51 10.avgust 2017.

    Za jugonostalgike je ta oseba "kohl" simbol razpada Jugoslavije, kjer smo danes s samostojnostjo pridobili le to da po nas ščijejo Nemci in Francozi ter vsi skupaj z ZDA, uničujejo nas tako ekonomsko kot agronomsko itd. Vatikan pa se v ...prikaži več ozadju smeji in si misli kakšen vpliv ima ter pri vsem podpira fašiste hrčke v EU. Deluje kot baza fašistov-genocidnežev in pedofilov sredi EU = hrčkostan.