Magazin > VIP
23 ogledov

Cenzura na oskarjih?

Jezni gledalci 83. podelitve oskarjev producentu Bruceu Cohenu očitajo cenzuro. Na televiziji namreč niso pokazali poljuba med Javierjem Bardemom in Joshem Brolinom.

Igralca Javier Bardem in Josh Brolin sta podelila oskarja za najboljši scenarij, napisan po literarni predlogi. Na odru sta na hitro zaplesala, nato pa sta se poljubila. Ta trenutek je ujel fotograf agencije AP, niso pa ga pokazale televizijske kamere, kar je sprožilo val ogorčenja. Na spletu se je namreč množica jeznih ljudi spravila na producenta oskarjev Brucea Cohena, ki mu očitajo cenzuro. Že med plesom so namreč kazali Bardemovo ženo Penélope Cruz, in ne veselega igralskega parčka na odru.

Cohen se brani. Pravi, da poljuba niso kazali, ker je bil spontana reakcija igralcev in nihče ni vedel zanj. Držali so se scenarija, je povedal Cohen. "V našem načrtu je bilo, da pokažemo Penélope, ki z aplavzom pozdravi moža na odru. In tako smo ta prizor tudi izpeljali," je povedal Cohen in dodal, da mu je žal, da so poljub zamudili. "To bi bil odličen televizijski trenutek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.