Magazin > VIP
17 ogledov

Cenzurirali Eltonovo naslovnico

Elton John in njegov soprog David sta ponosna starša sina. (Foto: Flynet) Žurnal24 main
Veriga ameriških trgovin Harps je v svojih prodajalnah prekrila naslovnico, na kateri so Elton John, njegov mož David Furnish in njun sin.

Na stojalih je bil znak, ki je prekril skoraj vso naslovnico. Videl se je le naslov revije in delček Eltonove in Davidove glave. "Družinska zaščita. Za zaščito mladih Harpsovih nakupovalcev," je pisalo na znaku.

Ker so se mnogi zaradi te cenzure razburili in na trgovino naslavljali protestna pisma, so znak umaknili in razložili: "V vseh trgovinah imamo na voljo znake, s katerimi lahko vodja poslovalnice prekrije naslovnico, če prejme več pritožb strank, da je naslovnica ali članek na naslovnici preveč provokativen ali erotičen. Ker so se ljudje pritoževali, smo naslovnico prekrili. Ko pa smo na sedež podjetja začeli prejemati pritožbe, zakaj smo to storili, smo revijo pregledali in znake na stojalih takoj umaknili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.