Magazin > VIP
31 ogledov

Čestitke zakoncema tudi iz Slovenije

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čestitke novopečenima zakoncema prihajajo tudi iz Slovenije. Britanski veleposlanik v Sloveniji, predsednik Türk, Slovenka iz Velike Britanije in Slovenka iz Avstralije so sporočili svoje občutke ob poroki.

Slovenski predsednik Danilo Türk je britanski kraljici Elizabeti II. čestital ob današnji poroki njenega vnuka princa Williama s Kate Middleton. V imenu slovenskega naroda in v svojem imenu ji je izrazil "prisrčne čestitke in najboljše želje za osebno srečo mladoporočencev ter napredek in blaginjo Vaše države in Vašega naroda."

"Tako kot drugod po svetu mladi kraljevi par uživa iskreno naklonjenost slovenske javnosti, zato sem prepričan, da bo ta srečni dogodek na prav poseben način povezal državljane obeh držav," je še zapisal v čestitki.

Tudi Slovence, ki živijo v tujini, je prevzelo praznično navdušenje ob odmevni poroki, še posebej tiste, ki živijo na Otoku. Manca Vitorino, Slovenka, ki živi in dela v Londonu, nam je že včeraj povedala: "Prihod gostov, poroko in spremljajoče dogodke si bom tako kot večina ogledala na televiziji, zvečer pa bomo doma imeli manjšo zabavo. Mislim, da bo tako praznovala večina Londončanov in Britancev," nam je zaupala ter dodala: "Ne vem, če bi se kdorkoli lahko izognil prazničnemu vzdušju v Britaniji te dni." 

Slovenka v Avstraliji pa nam je povedala, da so bili tudi tam bari nabito polni, ljudje v njih pa oblečeni v glamurozne obleke. "V hotelih so bila praznovanja, kjer vsepovsod visijo plakati Kate in Williama. Prodajalne z mesom prodajajo zrezke v obliki krone, časopisi pa so polni zgodb o Kate in Williamu," nam je povedala. "Ves teden so nas med oglasi na televiziji spominjali, kdaj moramo gledati prenos."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.