Magazin > VIP
3 ogledov

Charles spet dviga prah

princ Charles Reuters
Tiskovni predstavnik britanskega princa Charlesa je zanikal navedbe medijev, da naj bi prestolonaslednik kraljevanje videl kot zapor.

Novinarka časnika Time Magazine Catherine Mayer je v portretu princa, ki bo prihodnji mesec dopolnil 65 let, citirala člana kraljeve družine, ki naj bi dejal, da je Charles zaskrbljen, da ne bo uresničil vseh svojih dobrodelnih ambicij, še preden nanj padejo "sence zapora".

"To ni stališče valižanskega princa in tega se mu ne bi smelo pripisovati, saj ni izrekel teh besed," je dejal njegov tiskovni predstavnik. "Princ je vse svoje življenje vestno podpiral kraljico, uradne dolžnosti in dobrodelno delo pa je vedno opravljal vzporedno," je dodal.

Tudi Mayerjeva, ki je intervjuvala več kot 50 Charlesovih prijateljev in znancev, je dejala, da so mediji besede vzeli iz konteksta. "To je bila referenca na njegovo pomanjkanje časa," je pojasnila in dodala, da princ nikakor ni dejal, da ne želi postati kralj.

Kljub temu pa je Mayerjeva, po intervjuju s Charlesom zapisala, da je valižanski princ del obveznosti kraljice Elizabete II. prevzel brez posebnega "veselja" in da že občuti "težo krone", prav tako pa skrbi glede učinka, ki ga bo imela na opravljanje njegovega dosedanjega dela.

Charles je del obveznosti 87-letne kraljice prevzel skupaj še z nekaterimi drugimi člani kraljeve družine. Tako bo decembra na Šri Lanki kraljico prvič zastopal na srečanju predsednikov vlad držav Commonwealtha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.